Zonguldak'ta polis ve jandarma ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 8 şüpheli tutuklandı.

Kent merkezi ve Kilimli ilçesinde yapılan operasyonda 183 gram sentetik uyuşturucu, 2 gram esrar, hassas terazi ve uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Bu operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak' suçundan adli işlem yapılırken, 6 şüpheli 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çaycuma ilçesinde düzenlenen diğer operasyonda ise 690 gram sentetik uyuşturucu, 13 gram skunk tohumu, 9 kök ekili skunk bitkisi, 2 hassas terazi, 2 iklimlendirme düzeneği, 8 havalandırma fanı, 2 ısıtıcı lamba, hava nemlendirici, elektronik düzenleyici, 2 vantilatör, nemlendirme cihazı, gaz maskesi ve 13 gübre ile bitki besini ele geçirildi. Bu operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli de tutuklandı.