Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde tanışan hemşire çift Efnan Güven Olgun ve Koray Olgun, 9 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Bir çocuk sahibi olan Olgun çifti, tanıştıkları hastanede omuz omuza görev yaparak hastalara şifa dağıtıyor. Evliliklerindeki uyumu iş hayatlarına da taşıyan çift, mesleğin zorluklarını sevgi ve bağlılıkla aşıyor.
Efnan Güven Olgun, eşiyle hastanede tanıştıklarını, ev ve iş hayatını birlikte yürüttüklerini belirtti. Aynı meslekte olmanın olumlu yanları olduğunu söyleyen Olgun, "Aynı dili konuşup aynı dertleri paylaşabiliyoruz. Sağlık sektörü yorucu, özveri, emek isteyen bir sektör. Her ne kadar işimizi fiziki olarak eve taşımasak da mental olarak taşımak zorunda kalıyoruz. İşimiz, her anlamda hayatımızın çok büyük bir kısmını etkiliyor." diye konuştu. Olgun, sağlıkçı olmanın getirdiği sorumlulukların üstesinden birlikte daha iyi gelebildiklerini ifade etti.
"Sağlıkçı olmak vicdanla çalışabilmeyi gerektiren bir meslek"
Efnan Güven Olgun, "Sağlıkçı olmak gerçekten vicdanla çalışabilmeyi gerektiren bir meslek. İnsanı anlayabilmek, gerçekten empati kurabilmek, aileden birine hizmet veriyor gibi davranabilmek, işini bitirdiğinizde vicdanınızın rahat olması gerek. Hemşirelik tedaviden çok bakım ve hastayı anlamak yönünden çok önemli bir meslek çünkü hastalarla sürekli iç içeyiz. Hastalar, başkasına dile getiremedikleri konularda bizle daha rahat iletişim kurabiliyorlar. Onlarla daha çok empati kuran tarafız." dedi. Eşiyle çalışmanın hiçbir zaman dezavantajı olduğunu düşünmediğini belirten Olgun, "Aynı hastanede olmanın bize çok artısı var çünkü sıkıntılarımızı, neler yaşayacağımızı biliyoruz. Hiçbir zaman dezavantajını yaşamadım." ifadelerini kullandı.
"Mesleğimiz çok kutsal"
Koray Olgun da eşiyle meslektaş olarak aynı dili konuşabilmenin, sorunlara aynı pencereden bakabilmenin avantajını yaşadıklarını kaydetti. Hayatı ve iş yükünü paylaştıklarını, birlikte zorlukların üstesinden geldiklerini anlatan Olgun, fedakarlık isteyen mesleğe sahip olduklarını, gece gündüz demeden insanlara faydalı olmak için özveriyle çalıştıklarını söyledi. Olgun, 'aileden biri gözüyle' baktıkları hastalara en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, "Mesleğimiz çok kutsal bir meslek. Eşimle aynı meslekte olduğumuz için birbirimize dertlerimizi anlatabiliyoruz. Sorunlarımız, sevinçlerimiz bile aynı. Hastalarımız tedavi olup buradan ayrıldıklarında birlikte mutlu oluyoruz." diye konuştu.





