Zonguldak'ın temsilcisi Karadeniz Ereğli Belediyespor, play-off turunda rakiplerini yenerek tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselme hedefiyle sahaya çıkıyor. 1980 yılında kurulan ve uzun yıllar 3. Lig'de mücadele eden eflatun-beyazlı ekip, geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak 3. Lig'e dönmüştü.
Bu sezon 3. Grup'ta gösterdiği başarılı performansla ligi 3. sırada tamamlayan Karadeniz Ereğli Belediyespor, play-off birinci turunda Yozgat Belediyesi Bozok Spor ile eşleşti. Çift maç eleme usulüyle oynanacak ilk karşılaşma yarın deplasmanda, rövanş maçı ise 28 Nisan'da Zonguldak'ta seyirci desteğiyle oynanacak.
Teknik direktör Muhammet Akyaycı, sezon başında takıma katıldıklarını ve oyuncu grubunun hedefe odaklanmasıyla play-off'a kalacaklarına inandıklarını belirtti. Akyaycı, "Saha içi ve dışında çok güzel bir hava yakaladık. Oyuncu grubumuzun bize dönüşleri müthiş oldu. Hiç kimsenin beklemediği çok müthiş bir iş yaptılar. İyi bir aile ortamı yakaladığımız için başta başkanımız olmak üzere yöneticilerimize teşekkür ediyoruz." dedi. Play-off sürecinde Yozgat deplasmanından iyi bir sonuçla dönmek istediklerini ve taraftar desteğiyle 2. Lig'e yükselme şanslarını değerlendireceklerini söyledi.
Takım kaptanı Fırat Güneş ise sezona başlarken beklentilerin düşük olduğunu ancak ellerinden gelenin en iyisini yaparak herkesi şaşırttıklarını ifade etti. Güneş, "Bize inananların yüzünü kara çıkarmadık, en çok bunun için seviniyorum. Sezon başında ligden düşeceklerinin konuşulduğunu ama herkesi şaşırttıklarını dile getiren Güneş, 'Bize inananların yüzünü kara çıkarmadık, en çok bunun için seviniyorum.'" diye konuştu.





