YENİ Partili milletvekili Mustafa Erdem'e 'rüşvet' soruşturması!

YENİ Partili milletvekili Mustafa Erdem'e 'rüşvet' soruşturması!. Detaylar ve son gelişmeler Habersunum'da.

YENİ Partili milletvekili Mustafa Erdem'e 'rüşvet' soruşturması!

YENİ Parti Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, söz konusu iddialar hakkında dün açıklama yaptı. Erdem, Ankara merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında ele geçirilen dijital materyallerde yer alan ve Muhittin Böcek’in sağlık sorunları gerekçesiyle Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınarak ev hapsine çıkarılması amacıyla 5 milyon dolarlık iş takibi ve para trafiği yürütüldüğüne ilişkin iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdem açıklamasında, hukuka uygun bir destek arayışı kapsamında Murat Etöz ile görüştüğünü ifade etti. Kendisine iletilen para talebini ise reddettiğini belirten Erdem, süreçte herhangi bir hukuksuzluğun içinde olmadığını savundu.

Başsavcılık resen soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdem’in açıklamaları ve dosyada yer alan hususlar kapsamında milletvekili hakkında “rüşvet” suçundan resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, iddiaların niteliği, para talebinin kimler tarafından ve hangi amaçla gündeme getirildiği ile söz konusu para trafiğine ilişkin bağlantıların incelenmesi bekleniyor.

Mustafa Erdem hakkında başlatılan soruşturmanın ilerleyen aşamalarında elde edilecek deliller doğrultusunda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Deniz Ay
Editör