Yeni Parti'den Emir Sarıgül'ün iddiasına belgeli yanıt: 'Suç duyurusunda bulunacağız'

Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Mustafa Sarıgül’ün Özgür Özel’e 350 bin dolar verdiği yönündeki iddiayı reddetti. Parti otobüsünün kiralama faturalarını…

Yeni Parti'den Emir Sarıgül'ün iddiasına belgeli yanıt: 'Suç duyurusunda bulunacağız'

Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre, tutuklu Emir Sarıgül’ün savcılığa verdiği öne sürülen ek ifadesinde, babası Mustafa Sarıgül’ün Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’e toplam 350 bin dolar verdiğini ileri sürmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzenlediği basın toplantısında iddiaları reddeden Emre, anlatılanların gerçeği yansıtmadığını ve hayatın olağan akışına aykırı olduğunu savundu. Parti otobüsünün finansmanına ilişkin faturaları ve Mustafa Sarıgül’ün parti üyeliğinin sona erdiğini gösteren belgeyi kamuoyuyla paylaşan Emre, iddiaları gündeme taşıyanlar hakkında hukuki süreç başlatacaklarını bildirdi.

“Akla hayale gelmeyecek suçlamalarda bulunuluyor”

Emir Sarıgül’ün tutuklanmasının ardından yeniden savcılıkta ifade vermesine dikkati çeken Emre, yaşananları geçmişteki kumpas davalarına benzetti. Sarıgül’ün ifadesinin bir örneğinin elinde bulunduğunu belirten Emre, Özgür Özel’e yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. Emre, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Her geçen gün önümüzde akla hayale gelmeyecek iftiralar, suçlamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Burada en son geçtiğimiz günlerde gördüğümüz bir tablo ise Mustafa Sarıgül'ün tutuklanan oğlu vasıtasıyla, Emir Sarıgül vasıtasıyla tutuklandıktan bir süre sonra daha önce sıklıkla gördüğümüz kumpaslarda gördüğümüz gibi, tekrardan savcının huzuruna getirip genel başkanımızı akla hayale gelmeyecek suçlamalarda bulunduğunu görüyoruz.”

Atkı paketinde para iddiasına tepki: “Ağustos ayında kim kime atkı alır?”

Emre, Emir Sarıgül’ün ek ifadesinde yer aldığı belirtilen, paranın iki atkının bulunduğu bir hediye paketi içerisinde Özgür Özel’e ulaştırıldığı iddiasını da değerlendirdi. İddiaya konu edilen tarihin ağustos ayı olduğunu belirten Emre, atkı satın alınması üzerinden anlatılanları inandırıcı bulmadığını dile getirdi. Emre, “Efendim babası sözüm ona Genel Başkanımıza para vermiş, kendisi iki tane atkı almış. Ağustos ayında da kim kime atkı alır o da ayrı bir tartışma konusu. Bahsettiği ay ağustos ayı çünkü. Yani ağustosta mağazalar atkı satıyor mu ona da bakmak lazım.” diye konuştu.

İddiaya göre paketin, Özel’in katıldığı bir yemek sonrasında aracına bırakıldığını hatırlatan Emre, böyle bir para teslimatının gerçekleşmesinin mümkün olmadığını savundu. Yemekte 20’den fazla kişinin bulunduğunu, Özel’in korumalarının da çevrede görev yaptığını belirten Emre, şu ifadeleri kullandı:

“Genel Başkanımız yemek çıkışı, yemekte zaten 20'den fazla insanın bulunduğu, korumaların bulunduğu, korumaların sürekli geride tuttuğu, gelen gideni yazdığı bir ortamda, kimse görmeden arabasına bu paketi koyabilmiş. Ya değerli arkadaşlar, Genel Başkan aracına yaklaşıp bir paket koymaya polisler izin verir mi? Yani bu sizin aklınıza yatıyor mu?”

“Suç duyurusunda bulunacağız”

İddiaların basında yer almasının ardından kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığını öne süren Emre, hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı. Emre, “Saçma sapan iddialar. Suç duyurusunda bulunacağız elbette. Bu iftiralara karşılık yasal yollara başvuracağız” dedi. Özgür Özel’in sürekli kamuoyunun gözü önünde bulunan bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Emre, çok sayıda kişinin bulunduğu ve korumaların görev yaptığı bir ortamda para dolu paketin kimse fark etmeden araca bırakıldığı yönündeki anlatımın inandırıcı olmadığını ifade etti.

Parti otobüsünün faturalarını gösterdi

Emre, Emir Sarıgül’ün ifadesinde yer aldığı belirtilen paranın otobüs alınması veya parti otobüsünün ses sisteminin yaptırılması amacıyla verildiği yönündeki iddialara da yanıt verdi. Basın toplantısında parti otobüsüne ilişkin faturaları gösteren Emre, aracın satın alma opsiyonuyla kiralandığını açıkladı. Otobüs için bir yıllık kira sözleşmesi yapıldığını ve kira ödemelerinin sürdüğünü belirten Emre, araçta ayrıca bir ses sistemi yaptırılmadığını söyledi. Emre, “Biz otobüsü satın alma opsiyonuyla kiraladık. Bakın burada iki ayda... Yani satın alma opsiyonuyla kiraladık, kirasını veriyoruz. İçine yaptığımız bir ses sistemi yok çünkü firma bize bunu böyle kiralıyor zaten. Bir yıllık kira sözleşmesi yaptık. Sonunda da satın alma imkânımız var. Biz ses sistemi falan yaptırmış değiliz.” ifdalerini kullandı.

Partiye otobüs alınması için destek vermek isteyen kişilere öncelikle yasal hesapların açılması gerektiğini söylediklerini aktaran Emre, bağışların mevzuatta belirlenen sınırlar çerçevesinde yapılmasını istediklerini ifade etti. Gösterdiği faturaların, otobüsün finansmanına ilişkin iddialara yanıt niteliğinde olduğunu belirten Emre, parti kayıtlarında söz konusu harcamalara ilişkin belgelerin bulunduğunu söyledi.

Parti üyeliğinin sona erdiğini gösteren belgeyi paylaştı

Emre, Mustafa Sarıgül’ün Yeni Parti üyeliğinin sona ermesine ilişkin tartışmalara da açıklık getirdi. Sarıgül hakkındaki iddiaların gündeme gelmesinin ardından parti yönetimine başvurarak istifa etmek istediğini söylediğini hatırlatan Emre, bu talebin kabul edildiğini belirtti. Daha önce yaptığı açıklamada Sarıgül’ün partiyle ilişiğinin kesildiğini duyurduğunu söyleyen Emre, buna rağmen istifanın gerçekleşmediği yönünde haber ve değerlendirmelerin gündeme geldiğini ifade etti. Emre, Mustafa Sarıgül’ün parti üyeliğinin sona erdiğini gösterdiğini belirttiği belgeyi de basın mensuplarıyla paylaştı. Belgede yer alan “Üyeliğin son bulması” ifadesine dikkati çeken Emre, üyelik işleminin kamuoyuna açıklama yaptığı gün tamamlandığını söyledi. Emre, “Biz ne kadar kumpas kurmaya çalışırlarsa çalışsınlar her türlü yalanı, iftirayı çürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

Ne olmuştu?

Sarıgül ailesine yönelik suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama soruşturması kapsamında tutuklanan Emir Sarıgül’ün savcılığa verdiği öne sürülen ek ifade, 1 Kasım’da basına yansıdı. Sarıgül, ifadesinde babası Mustafa Sarıgül’ün Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’e farklı zamanlarda para verdiğini ileri sürdü.

Basına yansıyan ifade içeriğinde, parti genel merkezinin tefrişatı için 250 bin doların Özel’in aracına bırakıldığı ve parti otobüsünün ses sistemi ile iç tasarımı için de para verildiği yönünde anlatımlar yer aldı. Sarıgül ayrıca, iki atkının bulunduğu hediye paketi içerisine 100 bin dolar konularak Özel’e ulaştırıldığını öne sürdü.

Deniz Ay
Editör