Yalova'da, İbn Haldun Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Dil Köyü'nün açılışı gerçekleştirildi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) Yalova'daki arazisinde kurulan bu yenilikçi eğitim merkezi, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere yetişkinlere 20 farklı dilde eğitim verecek.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, İbn Haldun Üniversitesi'nin dil öğretimini merkeze alan bu projesinin uzun yıllar boyunca devam edeceğine ve nesillere fayda sağlayacağına inandığını belirtti. Geçmişte benzer bir dil programını Rize'de uyguladıklarını hatırlatan Yılmaz, bu tür projelerin dil öğrenme tecrübesini kalıcı hale getirdiğini vurguladı.

Dil Köyü'nün sadece dil öğrenme amacını taşımadığını, aynı zamanda farklı kültürleri tanıma, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirme fırsatı da sunduğunu ifade eden Yılmaz, öğrencilerin yurt dışına gitmeye gerek kalmadan dört temel dil becerisini (dinleme, anlama, konuşma, yazma) kazanabileceklerini söyledi. Bu merkezin, öğrencilerin farklı dilleri akıcı bir şekilde konuşabilecekleri, hatta birden fazla dili aynı anda öğrenebilecekleri bir ortam sunduğunu belirtti.

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ise dil öğreniminde başarının temelinde bireyin ihtiyaç duyması ve motivasyonunun yattığını söyledi. En iyi öğretmen ve materyallerin dahi bu motivasyon olmadan istenilen sonucu vermeyeceğini belirten Erdoğan, üniversite hazırlık sınıflarında dil eğitimi konusunda Türkiye'de en iyi hizmeti verdiklerini iddia ettiklerini dile getirdi. Yükseköğretim Kurulu'nun araştırmalarına göre hazırlık okullarının Türkiye'de birinci sırada yer aldığını hatırlatan Erdoğan, bu başarıyı Dil Köyü projesiyle taçlandırdıklarını ifade etti.

Erdoğan, Dil Köyü ile yurt dışına gitmeye bir alternatif oluşturmayı hedeflediklerini ve bu projenin sadece İngilizce ile sınırlı kalmayacağını belirtti.