Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekilliği seçimi yapılıyor

Üsküdar Belediye Meclisi’nde başkanvekilliği için yapılan üçüncü seçimde CHP ve YENİ Parti aday çıkarmadı. Cumhur İttifakı’nın adayı Muhammed Emin Sarıoğlu, tek aday olarak girdiği oylamada başkanvekili seçildi.

Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekilliği seçimi yapılıyor

Üsküdar Belediye Meclisi, yeni başkanvekilini belirlemek üzere saat 10.00’da toplandı. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından başlayan süreçte, başkanvekilliği için üçüncü kez seçim yapıldı.

Daha önce başkanvekilliğine seçilen Dündar Ziya Gültekin’in 15 Ekim’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul Valiliği’nin çağrısıyla yeni seçim yapılması kararlaştırıldı.

CHP ve Yeni Parti aday çıkarmadı

Seçim öncesinde YENİ Parti, oylamaya katılmayacağını duyurdu. YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, seçimi “gayrimeşru” olarak nitelendirerek partisinin oylamaya katılmayacağını açıkladı.

CHP de başkanvekilliği seçimi için aday çıkarmadı. Böylece Cumhur İttifakı’nın adayı Muhammed Emin Sarıoğlu, meclisteki oylamaya tek aday olarak girdi.

Sarıoğlu başkanvekili seçildi

Üsküdar Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen üçüncü başkanvekilliği seçimini Muhammed Emin Sarıoğlu kazandı. Sarıoğlu, tek aday olarak katıldığı oylamanın ardından Üsküdar Belediye Başkanvekili oldu.

Meclis çoğunluğu AK Parti'de

Üsküdar Belediye Meclisi’nde sandalye dağılımı 23 AK Parti, 9 CHP ve 9 YENİ Parti üyesinden oluşuyor.

Belediye başkanvekilliği için üçüncü kez yapılan seçimde CHP ve YENİ Parti aday çıkarmama kararı aldı.

Her iki parti de oylamaya katılmazken Cumhur İttifakı’nın adayı Muhammed Emin Sarıoğlu seçime tek aday olarak girdi. CHP ve YENİ Parti sıralarının boş kaldığı oylamada sonuç belli oldu.

Ne olmuştu?

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerine katılmak üzere Ankara’ya giderken geçirdiği trafik kazasında, 15 Ekim'de hayatını kaybetmişti. İstanbul Valiliği, Gültekin’in hayatını kaybetmesi üzerine yeni belediye başkan vekilinin seçilmesi amacıyla Üsküdar Belediye Meclisi’nin bugün saat 10.00’da toplanması için çağrı yapmıştı. Üsküdar Belediye Meclisi, yeni başkan vekilinin seçilmesi için bugün toplandı.

Seçim öncesinde AK Parti ve MHP gruplarının ortak adayının Muhammed Emin Sarıoğlu olduğu duyuruldu.

Deniz Ay
Editör Güncellendi: 20 Ekim 2026 11:35