Uşak'ta düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, iktidara geldiklerinde uyuşturucuyla mücadelede ulusal bir seferberlik ilan edeceklerini ifade etti. Özel, bu konuda hazırlıkların Meclis'e sunulduğunu belirterek, uyuşturucu baronlarının mal varlıklarına el konulacağını ve finans sisteminde denetimlerin artırılacağını vurguladı. Ayrıca, gençlerin eğitimde ve istihdamda desteklenerek suç örgütlerinin etkisinden kurtarılacağını söyledi.

Özel, Türkiye'de iktidar değişikliğinin ne gibi sonuçlar doğuracağını anlatma zamanının geldiğini belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının gelmesinin bir zaman meselesi olduğunu ifade etti. Vergi sisteminin adaletsizliğine dikkat çeken Özel, dolaylı vergilerin yüksekliğinden ve bu durumun yoksul ile zengin arasındaki farkı nasıl artırdığından bahsetti.

“Kapı kapı gezeceğiz, sokak sokak dolaşacağız” diyen Özel, emeklilerden gençlere kadar her kesimle iletişim kuracaklarını ve sosyal demokrasinin önemini vurgulayarak, İspanya, Danimarka ve Almanya gibi ülkelerin başarılarını örnek gösterdi. Herkesin yoksulluk ve işsizlikle mücadele etme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Son olarak, Ekrem İmamoğlu ve diğer sanıkların yargılanma süreçleri hakkında TRT'de canlı yayın yapılmasını talep etti ve sanıkların tutuksuz yargılanmasını istedi.