Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, Uşak İl Başkanlığı ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Yörükçüoğlu, Türkiye'de idam cezasının yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini belirterek, "Türk milletini zehirleyenler, bunların baronları kesinlikle idam edilmeli" dedi.

Partisinin Uşak'taki çalışmalarını değerlendiren Yörükçüoğlu, idam cezasının gerekliliğini vurgularken, pedofiller, katiller, kadın cinayetçileri, tecavüzcüler ve uyuşturucu satıcıları gibi topluma zarar veren kişilerin "yağlı urgandan başka ıslah edecek hiçbir şey yok" sözleriyle sert bir dille eleştirdi. Bu tür suçlular için idam cezasının acilen yasalaşması gerektiğini ifade etti.

Yörükçüoğlu, Türkiye'nin nüfusunun yaşlanması ve "biyolojik varlığın kaybedilmesi" endişesini dile getirerek, BBP'nin her ilde farkındalık oluşturduğunu ve gençlere, ailelere evli yaşamı tavsiye ettiklerini belirtti. Hayatların ve evlerin çocuklu, insancıl ve sevgiye dayalı şefkat yuvaları haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun başlattığı yürüyüşe ilk günkü kararlılıkla devam ettiklerini belirten Yörükçüoğlu, amaçlarının Türkiye'yi dünyanın ilk 5 ülkesinden biri yapmak olduğunu sözlerine ekledi. Ziyarette BBP Genel Başkan Yardımcısı Emin Serin ve BBP MKYK Üyesi Uğur Karaca da hazır bulundu.