Manifest grubunun kurucusu ve menajeri Tolga Akış’ın tutuklanmasının ardından grubun geleceğine ilişkin soru işaretleri arttı. Grubun konser programı, yeni projeleri ve yönetim sürecinin nasıl devam edeceği merak edilirken, rap dünyasının tanınan isimlerinden Tepki’den dikkat çeken bir açıklama geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan Tolga Akış, “müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yoluyla yayınlama ve yayınlamaya aracılık etme” suçlamasıyla tutuklandı.

Akış’ın tutuklanmasının ardından kurucusu ve menajeri olduğu Manifest grubunun faaliyetlerinin nasıl sürdürüleceği gündeme geldi.

Manifest’in haklarını satın aldı

Esin Bahat, Hilal Yelekçi, Lidya Pınar, Mina Solak, Sueda Uluca ve Zeynep Sude Oktay’dan oluşan grubun geleceği tartışılırken, gerçek adı Kerem Gülsoy olan rapçi Tepki’den yeni bir açıklama geldi. Katıldığı bir yayında konuşan Tepki, Manifest projesinin haklarını satın aldığını açıkladı. Tepki, bu kararı Tolga Akış’a destek olmak ve proje üzerindeki hakların başka kişilerin eline geçmesini önlemek amacıyla aldığını belirtti. Ünlü rapçi, “Tolga’yı sevdiğim için Manifest’in haklarını aldım. Kimse almasın diye. Tolga aramıza geri döner dönmez teslim edeceğim” dedi.

“Parasını almasam da sıkıntı değil”

Manifest’in elde ettiği başarıdan memnun olduğunu belirten Tepki, grubun çalışmalarının devam etmesini istediğini söyledi. Tepki, “Ben Manifest’in ilerleyişinden mutluyum. O yüzden aldım ben de pause’da” ifadelerini kullandı. Tepki ayrıca, bu süreçte maddi bir beklenti içinde olmadığını belirterek, “Parasını almasam da sıkıntı değil” dedi.