“Karayip Korsanları” serisinde canlandırdığı Kaptan Jack Sparrow karakteriyle dünya çapında tanınan Johnny Depp, uzun süredir gündemde olan altıncı film hakkında konuştu. Serinin son filmi “Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı”nın 2017 yılında vizyona girmesinin üzerinden yaklaşık 10 yıl geçerken, 63 yaşındaki oyuncu olası devam filmi için yeniden kamera karşısına geçme ihtimalini değerlendirdi. Depp, yeni filmi “Ebenezer”in tanıtımı kapsamında Entertainment Tonight'a verdiği röportajda, Jack Sparrow rolüne dönmesi için hangi koşulların gerektiği sorusunu yanıtladı. Oyuncu, altıncı filmde yer alacağını kesin olarak açıklamasa da serinin hikâyesinin doğru şekilde tamamlanması hâlinde projeye açık olduğunu belirtti.
“Onları daha iyi bir şekilde uğurlamak istiyorum”
Johnny Depp, altıncı filmin nasıl bir hikâyeye sahip olması gerektiğine ilişkin değerlendirmesinde, serinin uygun bir finalle tamamlanmasının kendisi için önemli olduğunu söyledi. Ünlü oyuncu, “Karayip Korsanları” serisinin nasıl sonlandırılacağı konusunda her şeyin olması gerektiği gibi ilerlemesi hâlinde projeye katılmak istediğini belirterek, “Gerçekten istediğim tek şey, onları daha iyi bir şekilde uğurlamak” ifadelerini kullandı. Depp'in açıklaması, Kaptan Jack Sparrow karakterine yeniden hayat verme ihtimalini gündeme getirse de oyuncu altıncı film için anlaşma yaptığını veya projeye kesin olarak katılacağını duyurmadı. Açıklama, serinin geleceğine ve karakterin hikâyesinin nasıl tamamlanacağına bağlı bir geri dönüş ihtimaline işaret etti.
Yapımcı Jerry Bruckheimer ile dostluğuna vurgu yaptı
Johnny Depp, serinin yapımcısı Jerry Bruckheimer ile uzun yıllara dayanan ilişkisine de değindi. Bruckheimer'dan gelecek bir teklif karşısında birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirten oyuncu, yapımcıya duyduğu güveni şu sözlerle anlattı:
“Yarın Bruckheimer'la herhangi bir iş için çalışmaya giderim. Fark etmez. Jerry ise ona güvenirim. Çok derin bir dostluğumuz var.”
Depp'in sözleri, altıncı filmde yer alması ihtimalinde Bruckheimer ile arasındaki ilişkinin önemli bir unsur olabileceğini gösterdi. Ancak oyuncu, dostluklarının projeye katılım konusunda tek başına belirleyici olmadığını, serinin nasıl tamamlanacağının da önem taşıdığını vurguladı.
Jerry Bruckheimer, Depp ile görüştüklerini açıklamıştı
“Karayip Korsanları” serisinin yapımcısı Jerry Bruckheimer, ağustos ayında yaptığı açıklamada Johnny Depp ile altıncı film için görüştüklerini doğrulamıştı. Disney'in D23 etkinliğinde Deadline'a konuşan Bruckheimer, yeni film için senaryo çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Johnny ile konuşuyoruz. Bir senaryo üzerinde çalışıyoruz. Umarım bunu gerçekleştirebiliriz” demişti.