Yeni Parti Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Eğitim ve Örgütlenme Sorumlusu Başaran Aksu'yu Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından Aksu'nun cezaevindeki son durumu ve başlattığı eyleme ilişkin kamuoyuna bilgi verildi.

Ziyaret ve hak mücadelesi

Uğur Bayraktutan, Başaran Aksu'nun Anayasa'nın 51. maddesi çerçevesinde yasal bir hakkı kullandığını ifade etti. Aksu'nun karşı karşıya kaldığı tutuklama tedbirinin hukuki bir önlemden ziyade fiili bir cezalandırmaya dönüştüğünü savunan Bayraktutan, sendikal mücadelenin engellenmeye çalışıldığını dile getirdi.

Süresiz açlık grevi kararı

Aksu, sendikal haklara yapılan müdahaleleri ve hak ihlallerini protesto etmek amacıyla süresiz açlık grevine girdiğini duyurdu. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayraktutan, bu eylemin temel hak ve özgürlüklerin savunulması adına atıldığını belirterek, Başaran Aksu'nun haklı mücadelesinde her zaman yanında olacaklarını kaydetti.