Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada, Doku'nun 31 Aralık 2019 tarihindeki Tunceli Devlet Hastanesi'ne giriş kayıtlarının silindiği bilgisi dosyaya girdi.

Soruşturma kapsamında 7 Ocak 2020'de tutulan bir tutanakta, Gülistan Doku'nun POLNET ve TEMBİS Sağlık Bilgileri Sorgulama kayıtlarında 31 Aralık 2019 tarihinde saat 09.09'da Tunceli Devlet Hastanesi'ne giriş kaydının bulunduğu tespit edildiği belirtildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, 27 Mart 2025'te bir firmaya gönderdiği bilgi ve belgelerin araştırılmasına yönelik yazısına, 16 Nisan 2025 tarihli cevabında, yeniden ve daha detaylı bir inceleme yapıldığını bildirdi. POLNET kayıtlarının resmi kayıt olduğu ve hata payının bulunmadığı vurgulanan yazıda, firma şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gülistan Doku'ya ait herhangi bir vizit veya LOG bilgisine ulaşılamamıştır. Bu durum firmamızca tekrar incelenmiş ve o tarihte herhangi bir LOG bilgisinin olmadığı görülmüştür. 31 Aralık 2019 ile 31 Ocak 2020 tarihleri arasında Tunceli Devlet Hastanesi'ne başka bir firma tarafından HBYS sistemi hizmeti verilmekteydi. HBYS sisteminde yer alan işlemlere ilişkin LOG kaydının bulunması gerekirken, bu tarihlere ait herhangi bir LOG kaydının olmaması hayatın olağan akışına aykırıdır. Profesyonel ve detaylı bir çalışma ile özellikle bu tarih aralığındaki LOG kayıtlarının kasıtlı olarak silindiği tarafımızca değerlendirilmiştir."

Firma, ilgili LOG kayıtlarının yalnızca yazılımın ana kodlarına sahip ve bu yazılımı kullanmayı bilen profesyonel düzeyde yazılım bilgisine sahip kişiler tarafından, çeşitli doğrulama işlemleri yapılarak, kasıtlı ve yoğun bir emekle silinebileceğini belirtti. Bu nedenle silinen kayıtların geri getirilme ihtimalinin ve imkanının bulunmadığı ifade edildi. Sonuç olarak, 31 Aralık 2019 tarihine ait sistem LOG'larının bulunmamasının olağan bir durum olmadığı, ilgili güne ait LOG kayıtlarının kasten ve yetkisiz teknik bir müdahaleyle silindiği anlaşıldığı kaydedildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, diğer firmaya yazdığı yazıda, bazı hususlara ilişkin net ve anlaşılır bilgiler verilmediğini belirtti. Yazıda, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından POLNET sistemi üzerinden alınan kaydın resmi belge olduğuna dikkat çekilerek, "Bu kaydın POLNET sisteminde yer alıyor olmasının Gülistan Doku'nun kesin olarak 31 Aralık 2019'da saat 09.09'da Tunceli Devlet Hastanesi'ne giriş kaydı yaptığının delili olduğu, bu hususta kesinlikle hata olmayacağının sabit olduğu, bu nedenle detaylı araştırma yapılarak Gülistan Doku'nun 31 Aralık 2019'daki hastane giriş kaydının 7 Ocak 2020 ila 9 Ocak 2020 tarihleri arasında kim, hangi kullanıcı tarafından silindiğinin titizlikle araştırılması" istendi.

Ayrıca, belirtilen güne dair 09.00 ile 11.00 saatleri arasında hasta cihaz giriş kaydı yapan cihaz ve kullanıcı bilgilerinin de talep edildiği yazıda, Doku'nun hamileliği iddialarına ilişkin olarak da bazı bilgilerin yer aldığı belirtildi.