Tunceli'de yaşayan 54 yaşındaki servis şoförü Hanım Yıldırım, 15 yıldır direksiyon başında verdiği mücadele ile çevresine örnek olmaktadır.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 54 yaşındaki Hanım Yıldırım, 15 yıldır öğrenci servis şoförlüğü yaparak geçimini sağlamaktadır. Yıldırım, yıllar boyunca ilçenin engebeli yollarında öğrencileri okula taşımış, aynı zamanda köydeki vatandaşların ihtiyaç duyduğu anlarda da aracını kullanarak acil durumlarda hastaları ilçeye ulaştırmıştır. Küçük yaşlarda yaşadığı zorluklar nedeniyle direksiyon başına geçme hayali kurduğunu belirten Yıldırım, karşılaştığı zorluklara rağmen mesleğini sürdürdüğünü ifade etmektedir. Yıldırım, kadınların hayatın her alanında var olabileceğini vurgulamaktadır. Tunceli Valisi, Yıldırım ile yaptığı görüşmede, "Bir hanımefendinin gerçekten isterse neler yapabileceğinin somut örneğisiniz" demiştir.

Yıldırım, küçükken yaşadığı olayların kendisini araç kullanmaya teşvik ettiğini dile getirerek, kadınların istediklerinde her şeyi başarabileceklerini belirtmiştir. "15 yıldır öğrenci servisliği yapıyorum, bir dönem yolcu da taşıdım. Şu anda yalnızca öğrenci taşımaktayım. Geçen yıl iki sefer yapıyordum, bu yıl tek sefer yapıyorum. Bana emanet edilen çocukları okula götürüyorum. Zor olsa da bu benim için bir hayat mücadelesi. Ekmeğimi kazanıyorum. Çok zor günler geçirdim ama pes etmedim. Tüm kadınlar korkmasın, yapsınlar. Kadın isterse her şeyi yapar. Bu mesleğe başlamamın nedeni, çocukken hastaların taşınmasıydı. O anlar aklımda kalmıştı. 'Büyüyünce ben de bir hastayı kurtarabilirim' diyordum. Gördüğüm şeyler ve hayatın bana öğrettikleri nedeniyle bu yola girdim" şeklinde konuşmuştur.

Yıldırım, çevresindeki vatandaşların güvenini kazandığını ve acil durumlarda yardım ettiğini belirtmiştir. "Buraya 10 tane erkek, araba koysunlar, ben onlardan önce zinciri bağlarım. Kendimi özgür hissediyorum. İstersem her şeyi yaparım. Traktörümü kullanıp odun da taşıyorum. Direksiyon başına geçtiğimde özgürlüğümü hissediyorum. Her ihtiyacım olduğunda hemen ilçeye gidiyorum. Bir hasta olduğunda hemen ilçeye getiriyorum. Köylüler, 'sen bize bir güçsün' diyorlar, her durumda beni çağırıyorlar. Doğum olursa hastaneye götürüyorum, bir kadın olarak yanlarında oluyorum. Kadınlar korkmasın, kendilerini ezdirmesinler. Kadınların yapamayacağı şey yoktur. Kadın, evin dışında ve içinde her şeyi yapabilendir. Kadının kıymetini bilsinler. Kadınların istediği her şeyi yapacaklarsa hepsinin yolu açık olsun, korkmasınlar. Ben bir kadınım, tek başıma ayakta durmayı biliyorsam herkes de bilir" demiştir. - TUNCELİ