Futbol yorumcusu ve eski futbolcu Tümer Metin, Galatasaray'ın Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldığı maçı yorumlarken, sarı-kırmızılıların hücumdaki verimsizliğine dikkat çekti.

Metin, Galatasaray'ın Kocaelispor maçında üretkenlik anlamında zorlandığını belirterek, "Üretkenlik açısından son üç senenin iç saha oyunundan çok uzak bir Galatasaray izledik. 7 puanlık bir avantajla ligin son haftalarına girdiğinde o kredi sana bir rahatlık getirmiş olabilir. Bunun takıma etki ettiğini düşünüyorum. Üzerine bir de Osimhen'in yokluğu ile oyun planın değişiyor. Icardi bugün oyuna giriyor, topa değmeden bitti maç" ifadelerini kullandı.

Osimhen'in takım için önemine vurgu yapan Tümer Metin, "Galatasaray'ın yüzde 51'i yok yani Osimhen yok. O dışarıdayken geri kalan her şey kısıtlı meziyetlere kalıyor. En önemlisi Galatasaray bu sene 2 tane 7 puanlık kredi kaybetti. Son haftalarda Galatasaray'da formda olarak bir Barış Alper'i sayabiliriz Uğurcan'a ek olarak" dedi.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Metin, "Kartlar yeniden dağıtıldı. Şu anda Fenerbahçe'nin elinde de şampiyonluk var Galatasaray kadar. Fenerbahçe kalan 5 maçını kazanırsa şampiyon oluyor" şeklinde konuştu.

TÜMER METİN'DEN ŞAMPİYONLUK İDDİASI

Şampiyonluk yarışında derbinin önemini vurgulayan Tümer Metin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu hafta Galatasaray ve Fenerbahçe kazanır diye düşünüyorum, sürpriz beklemiyorum. Ben derbiyi kazananın şampiyon olacağını düşünüyorum. Derbiyi kazanan işi bitirir. Ayrıca Galatasaray'ın beraberlik kredisi de var. Fenerbahçe kazanmak zorunda. Fenerbahçe'nin başka şansı yok."