Trump, Oval Ofis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hürmüz Boğazı'nı son derece iyi durumda tutuyoruz. Biliyorsunuz, kontrolü ele geçiriyoruz" dedi.
"Dün gece çok sayıda gemi geçti. Bildiğiniz gibi, Donanmanın yardımıyla, gecede ortalama 30 gemi geçebiliyor. Bu çok fazla ve çok miktarda petrol çıkarılıyor. Bu yüzden petrol fiyatlarının beklenen seviyeye ulaşmadığını görüyorsunuz."
"Donanmaları yok oldu"
Trump ayrıca İran'ı "başarısız bir ülke" olarak nitelendirerek %350'lik enflasyonu, işleyen bir para biriminin olmamasını ve İran askerlerine maaş ödeme zorluklarını örnek gösterdi.
"Onlar başarısız bir millet. Enflasyonları %350. Para birimleri yok. Askerlerinin maaşlarını ödemiyorlar. Liderlerinin çoğu öldü. Donanmaları yok oldu. Hava kuvvetleri yok oldu. Gözetleme ekipmanlarının neredeyse tamamı gitti ama bu onlara darbe indirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ne olacağını göreceğiz."
İran'ın liderlik yapısının belirsiz olduğunu söyleyen Trump, "Gerçekten de liderlerinin kim olduğunu bildiklerini sanmıyorum." ifadelerini kullandı.





