Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında sahasında Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da savunma oyuncusu Stefan Savic, maç sonu yaptığı açıklamalarla takımın mücadelesini ve şampiyonluk yarışındaki hedeflerini değerlendirdi.

"Son saniye son maça kadar savaşmaya devam edeceğiz." diyen Savic, kazanmayı hak ettikleri bir maç olduğunu ancak son saniyede yedikleri golle puan kaybettiklerini belirtti. Savic, "Son saniyede yenilen gol belki büyük bir şanssızlık. Son saniyeye kadar gerçekten büyük bir mücadele örneği ortaya koymuştuk. Gerçekten kazanmayı da hak etmiştik diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk yarışının devam ettiğini vurgulayan Savic, "3 puan alabilmiş olsaydık bugün şampiyonluk yarışındaki mücadele tabii ki devam edecekti. Hala devam ediyor. Bu mücadeleyi vermeyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Önümüzde oynanacak maçlar var asla pes edecek değiliz." şeklinde konuştu.

Yedikleri gol pozisyonunu da değerlendiren Savic, "Rakibimiz belki de ellerinde var olan tüm oyuncuları ile birlikte hücuma gelmişti. Onlarda gol bulmaya çalışıyorlardı kenardan bir orta geldi. Aslında kaleyi kapatmaya çalıştım. Kafa vuruşu tam olarak köşeye çıkarılması zor bir yere gitti. Şanssızlık. Takım her şeyi vermeye çalıştı. İnanılmaz bir mücadele örneği gösterdi." dedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe gibi daha yüksek bütçeli takımlarla kıyaslandığında Trabzonspor'un gösterdiği çıkışın takdire şayan olduğunu belirten Savic, "Bazen insanların unuttuklarını düşünüyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray bu takımların arasında Beşiktaş'ı da sayabiliriz. Bu takımların ne kadar yatırım yaptıklarını, ne kadar para harcadıklarını ve Trabzonspor'un yaptığı yatırımlarının çoğunu genç oyunculara yaptığını ekonomik olarak tabii ki daha düşük bütçe ile yatırım yaptığını ve halen daha bu yarışta olduğunu, son saniyeye kadar bu yarışı verdiğini çok iyi mücadele örneği gösterdiğini insanların bazen unuttuğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Trabzonspor'un düşük bütçeyle, genç oyunculara yatırım yaparak mücadele ettiğini dile getiren Savic, "Bu sene hep genç oyunculara yatırım yaptık. Onların üzerine bir takım inşa ettik." dedi.

Takımına ve taraftara olan bağlılığını dile getiren Savic, "Bu harika takıma, oyunculara ve taraftara kaptanlık yapıyor olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Bu sene çok az bir maç kaldı. Çok iyi bir yerde bitireceğiz. Bu takımın gerçek etkisini önümüzdeki sene göstereceğini düşünüyorum. Çok iyi iş yapacağımızı düşünüyorum. Bu sene önemli bir yatırım yaptık. Bunun karşılığını önümüzdeki yıl alacağız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.