Trabzonspor, kendi sahasında ağırladığı Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Hasan Al, maçın kritik anlarını ve hakem performansını değerlendirdi.
Hasan Al'ın değerlendirmesi şu şekilde:
"İlk yarıda iki takım da oyunun kontrolünü tam olarak eline alamadı, ancak her iki ekip de gol fırsatları yakaladı. Forvetlerin beceriksizliği dikkat çekerken, Onuachu'nun kaçırdığı net gol pozisyonu ve Onana'nın kurtarışı öne çıktı.
Trabzonspor evinde oynarken, Başakşehir'in rahat pas yaparak gelmesi ve bordo mavililerin atak sonrası topu kazanabilmesi, ön alan baskısının eksikliğini ve ikinci bölgenin kolay geçilmesini gösterdi.
Başakşehir, özellikle Kazımcan ve Brnic'in kullanıldığı sol kanattan tehlikeli ataklar geliştirdi ve golü de bu bölgeden buldu. Fatih Tekke'nin Ozan Tufan'ı bu kulvara kaydırması bir seçenek olabilirdi.
Bertuğ'un kısa sürede yaptığı 3 faul ve hakem Alper Akarsu'nun ikinci faulde "kart gösteririm" uyarısına rağmen üçüncü faulde kart çıkarmaması dikkat çekiciydi.
Maçın en ilginç pozisyonlarından biri Kemen, Pina ve Nwaiwu mücadelesinde yaşandı; Pina'nın Nwaiwu'yu itmesine rağmen Trabzonspor lehine faul kararı verilmesi gülümsemelere neden oldu.
Augusto'nun varlığı 29. dakikada hissedildi; sahanın görünmez kahramanlarından biri olan Augusto, kritik anlarda ortaya çıkarak golde de etkili oldu.
Onuachu'nun Duarte ve Opoku markajında kaybolduğu gözlemlenirken, Saviç'in büyük takım oyuncusu olduğunu yaptığı kritik müdahalelerle gösterdiği ve Trabzonspor'a hayat verdiği belirtildi.
Başakşehir maçının öne çıkan isimlerinden Mustafa Eskihellaç, oyunu iki yönlü mükemmel oynadı ve Augusto'nun golünü engellemesiyle akılda kaldı.
Topun auta çıkmasının ardından Pina'nın hızlı hücum için kullanacağı topun önce Başakşehir'e verilmesi, ardından hakem Alper Akarsu'nun "ben gördüm" diyerek Trabzonspor lehine çevirmesi, ancak atağın kesilmesine neden olması ilginç bir andı.
İkinci yarıya Başakşehir etkili başlasa da bu üstünlükleri kısa sürdü.
Bu dakikadan sonra Trabzonspor oyuna ağırlığını koydu ve tüm oyuncuların mücadeleye katılmasıyla hamle üstünlüğünü ele geçirerek golü buldu.
Golün ardından Trabzonspor savunmaya çekilirken, Başakşehir beraberlik için büyük çaba gösterdi.
Karşılıklı mücadeleler Premier Lig havasında bir maça sahne oldu.
Başakşehir, aradığı beraberlik golünü 90+3'te buldu.
Bu golün Başakşehir'den çok Fenerbahçe'yi sevindirdiği ifade edildi.
Trabzonspor cephesinde ise büyük bir şok yaşandı.
Hasan Al, hakem Alper Akarsu'nun tüm takdir haklarını Başakşehir'den yana kullandığını ve Gökhan Gümüşdağ'ın amcasını üzmek istemediğini düşündüğünü esprili bir dille belirtti.
"Şeytan da başarı da ayrıntıda gizlidir." sözleriyle değerlendirmesini sonlandırdı.





