Trabzon'da, gelirleri köy okulları ve Filistin'e bağışlanacak olan "Ses Ver! Kültür, Sanat ve Dayanışma Projesi" resim sergisiyle start aldı. Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen açılış töreninde Trabzon Valisi Tahir Şahin, şehrin her alanda ses veren bir kimliğe sahip olduğunu vurguladı.

Vali Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin mazlum coğrafyaların yanında yer aldığını belirterek, "Böyle bir milletin evladı olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Bu noktada şehrimizden böyle bir sesin yükseltilmesi çok kıymetli. Bu tür hizmetlerin ve bu tür etkinliklerin ilimizde artarak devam edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projede emeği geçen eşi Arzu Genç ve ekibine teşekkürlerini iletti. Projenin koordinatörü ressam Yıldıray Yıldırım, serginin ilk etabının ardından 3 Mayıs'ta "Filistin'de Gün Doğumu" adlı tiyatro oyununun sahneleneceğini duyurdu. Yaklaşık bir yıllık hazırlık sürecinin ardından hayata geçirilen projede 45 eserin yer aldığını belirtti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek bazı tabloları satın alıp projeye destek verdi. Sergi, 30 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.