Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli Mehmet Ali Tuna İlkokulu, düzenlenen törenle hizmete girdi. Yeni Mahalle'deki okulun açılışında konuşan Trabzon Valisi Tahir Şahin, çocukların güvenli eğitim ortamlarında yetişmesinin önemine dikkat çekti.

Vali Şahin, teknolojiyi üreten nesillerin yanı sıra vicdanlı nesiller yetiştirmenin gerekliliğini vurgulayarak, "Dünya bir kırılmadan geçiyor ve bu kırılmada Türkiye Cumhuriyeti Devleti her coğrafyada beklenen olmaya devam ediyor. Beklenen olmayı sürdürebilmek için kıymetli evlatlarımıza iyi bakmamız lazım. Onları daha çok sevmemiz, daha çok anlamamız lazım." ifadelerini kullandı.

505 öğrencinin eğitim göreceği ve 32 öğretmenin görev yapacağı okulun yapımını üstlenen Erol Tuna Vakfı'na teşekkür eden Vali Şahin, okulun Trabzon'a hayırlı olmasını diledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise nesli iyi yetiştirmenin önemini vurgulayarak, "Bu da vicdanla beraber olacaktır." dedi. Genç, çocukların 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunda insanlığa hizmet eden yeni bir nesil olacağını belirtti.

Erol Tuna Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından etkilenerek memleketi Trabzon'un yanı sıra İstanbul ve Hatay'da da anaokulları yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na destek olduklarını söyledi. Trabzon'da babası Mehmet Ali Tuna adına yaptırdıkları okulun temelinde emek, vizyon, sevgi ve geleceğe inanç olduğunu dile getiren Tuna, "Çünkü eğitim bir milletin kaderini belirleyen en güçlü unsurdur. Bir ülkenin gerçek refahı ve gelişmişliği yer altı zenginliklerinde değil, iyi yetişmiş insan kaynağındadır." değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve protokol üyeleri, kurdele keserek Mehmet Ali Tuna İlkokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi gezildi.