Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Diyarbakır ve Mardin illerini kapsayan petrol arama ruhsatının süresi uzatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin kararı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Petrol arama ruhsatı 2028'e kadar geçerli olacak
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına ilişkin kararına göre, TPAO'nun yaptığı başvuru değerlendirildi.
Değerlendirme sonucunda şirketin Diyarbakır ve Mardin'de sahip olduğu petrol arama ruhsatının süresinin uzatılmasına karar verildi.
42 bin 316 hektarlık kara sahasını kapsayan petrol arama ruhsatının geçerlilik süresi 24 Kasım 2028'e kadar uzatıldı.
Arama çalışmaları devam edecek
Alınan kararla birlikte TPAO'nun Diyarbakır ve Mardin'deki ruhsat sahasında petrol arama faaliyetlerini sürdürmesinin önü açıldı.
Ruhsat süresinin uzatılması, söz konusu bölgelerdeki petrol arama çalışmalarının devam edebilmesine imkân sağlayacak. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.