Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Alanyaspor deplasmanından galibiyetle dönmesi durumunda ligdeki kazanma serisini 6 karşılaşmaya taşıyarak
kulüp tarihinde art arda 6 maçtan zaferle ayrılan tek yabancı çalıştırıcı Urbain Braems'in performansını egale edecek.
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Alanyaspor deplasmanından 3 puanla ayrılması halinde ligdeki galibiyet serisini 6 maça çıkararak
kulüp tarihinde ligde üst üste 6 maç kazanan tek yabancı Teknik Direktör Urbain Braems'in başarısını tekrarlayacak.
Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor, yarın saat 1830'da deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. 4 sezondur Alanya’da rakibine karşı galibiyet alamayan bordomavililer, bir taraftan bu kötü gidişatı sonlandırmayı amaçlarken
diğer taraftan ise Teknik Direktör Thomas Reis idaresindeki 5 maçlık galibiyet serisini 6'ya yükselterek geçmiş dönemde Trabzonspor’u çalıştıran Urbain Brames’in 6 maçlık serisine ulaşmayı hedefliyor.
Alman çalıştırıcının göreve başlamasının ardından ligde çıktığı 5 müsabakanın tamamından galibiyetle ayrılan Karadeniz temsilcisi, bu dönemde sergilediği oyunla dikkatleri üzerine çekti.
Bordomavililer, bu süreçte Galatasaray’ı 40, Samsunspor’u deplasmanda 30, Beşiktaş’ı 20, Çaykur Rizespor’u deplasmanda 43 ve Gaziantep FK’yi 20 mağlup etti.
Reis yönetiminde kalesini gole kapattı
Thomas Reis yönetiminde çıktığı 5 lig maçında 15 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise sadece 3 gol gördü. Bordomavililer, bu karşılaşmaların 4'ünde rakiplerine gol şansı tanımadı.
Galatasaray, Samsunspor, Beşiktaş ve Gaziantep FK maçlarında kalesini gole kapatan Karadeniz ekibi, özellikle hücumdaki etkinliği ve aldığı skorlarla galibiyet serisini devam ettirme yolunda ciddi bir ivme yakaladı.
Braems’in rekorunu yakalayacak
Trabzonspor, Alanyaspor mücadelesiyle kulüp tarihinin mühim başarılarından birine de ortak olmayı planlıyor. Bordomavili takımda art arda 6 lig galibiyeti elde etmeyi başaran tek yabancı teknik adam olan Urbain Braems, 15 Aralık 1991 ile 22 Şubat 1992 tarihleri arasında yakaladığı seriyle kulüp tarihine adını yazdırmıştı.
Thomas Reis, Alanyaspor karşısında galip gelmesi durumunda bu başarıyı yineleyecek.
Alanya’da deplasman hasreti
Trabzonspor, Alanyaspor karşısında son yıllarda dış sahada yaşadığı puan kayıplarına da nokta koymak istiyor.
Bordomavililer, Akdeniz ekibi karşısında deplasmanda arzu ettiği sonuçları almakta zorlanırken, bu kez hem dış saha şanssızlığını kırmayı hem de galibiyet serisini 6 maça çıkarmayı hedefliyor.
Alanya’da en son galibiyetini 20 Şubat 2022 tarihinde alan bordomavililer, bahsi geçen tarihten sonra rakibiyle deplasmanda oynadığı lig maçlarında galibiyet yüzü göremedi.
