Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, eğitimcilerin mesleki yetkinliklerini artırmak ve modern öğretim tekniklerini derslere entegre etmelerini sağlamak hedefiyle organize edilen STEM Temel Seviye Kursu nihayete erdi.
26 Kasım tarihleri arasında İhsan Uzun Ortaokulu'nda düzenlenen programa, ilçe genelindeki okullarda vazifeli 25 öğretmen iştirak etti.
Tekirdağ STEM Proje Koordinatörü Nihan Çolak Koparır'ın yönetiminde beş gün süren eğitim sürecinde öğretmenler, STEM odaklı projeler ve pratik öğrenme modelleri üzerine çalışmalar yaptı.
Eğitim dönemi boyunca öğretmenler; gündelik yaşamdaki sorunlara yönelik çözüm yolları üretme, dijital araçları müfredatla harmanlama ve oluşturdukları çalışmaları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin vizyonuyla uyumlu hale getirme üzerine yoğunlaştı.
Programın final gününde öğretmen grupları, süreç boyunca tasarladıkları projeleri ve eğitim senaryolarını katılımcılara sundu.
Gerçekleştirilen sunumlarda, STEM metodolojisinin sınıf ortamına nasıl adapte edilebileceğine dair somut örnekler üzerinde duruldu.
Eğitimin son gününde Saray İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Hayri, İhsan Uzun Ortaokulu'na giderek kursiyer öğretmenler ve Kurs Koordinatörü Nihan Çolak Koparır ile buluştu.
Eğitimcilerin hazırladığı proje sunumlarından bazılarını inceleyen Hayri, katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitim hedeflerine ve bu çerçevede STEM çalışmalarının değerine vurgu yapan Hayri, mesleki gelişim programlarının ilçedeki eğitim seviyesinin yükselmesine destek olduğunu belirtti.
Kursu başarıyla bitiren öğretmenleri kutlayan Hayri, programın hayata geçirilmesinde katkısı olan koordinatör ve eğitmenlere şükranlarını sundu.
Beş gün boyunca devam eden STEM Temel Seviye Kursu, öğretmenlerin hazırladıkları proje ve öğrenme senaryolarının takdim edilmesinin ardından tamamlandı.