Tekirdağ'da iki önemli belediye, farklı etkinliklerde yer aldı. Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı "Aile ve Nüfus 10 Yılı Vizyon Tanıtım Programı"nda yer alırken, Çorlu Belediyesi ise Çatalca'daki 3. Yerel Tohum Takas Şenliği'ne katılım gösterdi.
Ergene Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş öncülüğünde düzenlenen vizyon programına katılan Başkan Topak, aile kurumunun toplumun temel taşı olduğunu vurguladı. Topak, Ergene'de aileyi güçlendiren ve gelecek nesilleri destekleyen projeler yürüttüklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Göktaş'a teşekkürlerini iletti. Güçlü aile yapısının güçlü toplum anlamına geldiğini ifade etti.
Öte yandan, Çorlu Belediyesi de Çatalca'da düzenlenen 3. Yerel Tohum Takas Şenliği'nde stant açtı. Etkinlikte, Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan stantta ata tohumları ve coğrafi işaretli Seymen kavunu tanıtıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum ve Belediye Meclis Üyesi Erhan Yarar'ın da katıldığı şenlikte, ata tohumlarını korumanın geleceğe sahip çıkmak olduğu belirtildi. Vatandaşlara Seymen kavunu tohumları dağıtıldı.




