Sosyete, Mardin'deki vaftiz töreninde buluştu

Sima Tarkan ve Mark Başoğlu, oğulları Can Matteo'nun vaftiz törenini Mardin'de gerçekleştirdi.

Sosyete, Mardin'deki vaftiz töreninde buluştu

Sima Tarkan ve Mark Başoğlu, 31 Mart'ta dünyaya gelen oğulları Can Matteo için Mardin Süryani Kilisesi'nde vaftiz töreni düzenledi. Üç gün süren organizasyon, cemiyet hayatından tanınmış isimleri Mardin'de buluşturdu.

Kutlamaya Nazlı ve Hacı Sabancı, Dila Tarkan, Sibil Çetinkaya ve Derev Clara'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Organizasyon kapsamında konukların konaklaması için Mardin'deki beş yıldızlı otellerden birinin kapatıldığı belirtildi.

Can Matteo Vaftiz

Mardin'de yöresel müzikler eşliğinde kutlama

Üç günlük programın ilk gününde yemek daveti düzenlenirken, ikinci gün vaftiz töreni ve sıra gecesi gerçekleştirildi. Organizasyonun son günü ise özel bir kahvaltıyla tamamlandı.

Kutlamalarda davetliler, Mardin'in yöresel kültürünü yansıtan etkinliklere katıldı. Desenli eşarplar takan konuklar tef çalıp mendil sallayarak dans etti. Davul ve zılgıtların eşlik ettiği halaylarla renkli görüntüler ortaya çıktı.

Mardin'in geleneksel taş evlerinde düzenlenen etkinliklerde davetliler, müzik ve dans eşliğinde kutlamanın keyfini çıkardı.

Dağhan Doğruer Mardin Halay
Merve Yıldız
Editör