Sivas Valiliği, kent genelinde zirai don beklendiği yönünde bir uyarı yayımladı. Meteorolojik verilere göre, gece saatlerinden itibaren Sivas'ın 1300 metre rakıma kadar olan bölgelerinde hafif, 1300 metre ve üzerindeki yüksek kesimlerinde ise yer yer orta kuvvette zirai don yaşanması öngörülüyor.
Valilikten yapılan açıklamada, zirai don hadisesinin bugün saat 22.00'den başlayıp yarın saat 10.00'a kadar sürmesinin tahmin edildiği belirtildi. Bu durumun tarımsal faaliyetler açısından risk oluşturabileceği vurgulandı.
Açıklamada, "Başta üreticilerimiz ve çiftçilerimiz olmak üzere, zirai don riskine karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önemle duyurulur." ifadeleri kullanılarak, ilgili kesimlerin gerekli önlemleri alması istendi.




