Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde, şehrin arkeolojik mirasının önemli bir parçasını oluşturan seramiklerin incelendiği bir çalıştay düzenlendi. "Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Işığında Sivas Seramikleri Çalıştayı" adı verilen etkinlikte, Sivas ve çevresindeki yüzey araştırmalarından elde edilen seramik buluntuları bilimsel olarak analiz edildi.

Çalıştayda, Sivas'ın tarih öncesi çağlardan Roma dönemine kadar uzanan zengin üretim kültürü detaylı bir şekilde ele alındı. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, akademisyenler ve araştırmacılar Sivas'ın seramik tarihiyle ilgili önemli bulgularını paylaştı.

Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Filiz Ay Şafak, "Sivas Yüzey Araştırmalarından Erken Tunç Çağı Boyalı Seramik Örnekleri" başlıklı sunumuyla, bölgedeki ilk yerleşimlerde kullanılan süsleme tekniklerini ve bu boyalı kapların Anadolu arkeolojisindeki yerini anlattı. Dr. Öğretim Üyesi Olcay Zengin Koşan ise "Sivas Yüzey Araştırmalarından Karaz Seramiği Örnekleri" sunumunda, Doğu Anadolu kökenli Karaz seramiklerinin Sivas havzasındaki yayılımı hakkında bilgi verdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Doç. Dr. Belgin Aksoy da "Havuz-Aslantaş Verileri Işığında Kangal Havzası Seramikleri" sunumuyla, Kangal bölgesindeki saha çalışmalarından elde edilen yeni verileri ve bu yerleşimlerin çevresel kültürlerle olan bağlantılarını katılımcılarla paylaştı. Çalıştaya, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdener Pehlivan, Prof. Dr. Bora Uysal'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci de katıldı.