Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 30’dan fazla kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı suçlamasıyla 102 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski banka müdürü Seçil Erzan’ın davasında yeni yargılama süreci başladı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi’nin usul eksiklikleri gerekçesiyle verdiği bozma kararının ardından Erzan, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı.
"Adil yargılanmadığımı düşünüyorum"
Duruşmada savunma yapan Seçil Erzan, önceki yargılama sürecinde kendisini yeterince ifade edemediğini söyledi. Erzan, 3,5 yıl süren yargılama boyunca savunmalarının dikkate alınmadığını belirterek şöyle konuştu:
“Tekraren yargılandığım için çok inançlıyım. Ben adil yargılanmadığımı düşünüyorum. 3 buçuk yıl boyunca söylediğim hiçbir şeye itibar edilmedi. Aleyhime kararlar verildi. Sadece katılanların söylediği mutlak doğru kabul edildi. Hakkımda bir önce yargılandığım mahkemede savcılıkta verdiğim beyanlar ile diğer beyanlarım arasında çelişki bulunduğu gerekçesi ile sadece savcılık beyanlarım esas alındı. Ben yeterli hukuki desteği alamadım. O dönem bir takım yönlendirmeler ile ifade verdim.”
Erzan, olayların yaşandığı dönemde yoğun baskı altında kaldığını anlattı. Kendi isteğiyle bankaya giderek yaşadıklarını anlatmaya çalıştığını belirten Erzan, annesinin gözleri önünde darp edildiğini ve bu süreçte senetler verdiğini söyledi. Erzan savunmasında şu ifadeleri kullandı:
“Kendi rızam ile bankaya gidip başıma gelen durumu o halimle 2 gün boyunca anlatmaya çalıştım. O gün bile darp edildim ben. Annemin gözünün önünde darp edilip senetler verdim. Kimseye benim borcum yok ama borçlu durumunda kaldım. Ben korku, baskı altında herkese fon dedim o gün. Ben bir sistem kurmadım. Yüksek faiz vaadi ile somutlaştırılacak bir davranışım yok.”
"1 kuruş borcum yok"
Kendisinin bir sistem kurduğu yönündeki suçlamaları reddeden Erzan, tüm mal varlığını kaybettiğini ve borçları ödemek için elindeki her şeyi sattığını savundu. Arda Turan’a ilişkin de konuşan Erzan, “sistem” olarak nitelendirilen yapıyı kendisinin kurmadığını belirterek savunmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Arda Turan’ın 1 kuruş alacağı varsa bana bin yıl ceza verin. Bana verdiği parayı 15 günde aldı. Bana küfürler etti. Bu bir sistemse bu sistemi yöneten kim? 1’e 5 imkansızken 1’e 5 veren başka Seçil Erzan yok. Ben bir sistem hiçbir şey kurmadım. Ben her şeyimi verdim. 1 liram yok. Ödeyemedim, ödemek için her şeyi yaptım. Her şeyi sattım. Öldürmüyorlar, ölmek lüks. O parayı bulacaksın. Hiç kimsenin iradesini fesada uğratma kastım olmadı. Annemin babamın bütün her şeyini sattım.”





