Şarkıcı Nev’in sağlık durumuyla ilgili endişelendiren bir gelişme yaşandı. Gerçek adı Nevzat Doğansoy olan sanatçının yeniden entübe edildiği ve sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi.
3 Eylül 2026’da yaşadığı bilinç kaybının ardından hastaneye kaldırılan Nev, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Bir süre entübe edilen sanatçının daha sonra yoğun bakımda gözetim altında tutulduğu öğrenilmişti.
Menajerinden kan bağışı çağrısı
Nev’in menajeri İlker Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sanatçının önceki gece yeniden entübe edildiğini duyurdu. Nev’in durumunun kritik olduğunu belirten Ercan, yaşanan yoğun kanama nedeniyle kan ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.
Ercan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Merhaba dostlar dün gece Nev tekrar entübe edildi, durum çok kritik dualarınızı eksik etmeyin, yoğun kanaması olduğu için kan ihtiyacı oluyor. 0 pozitif olup herhangi bir problemi olmayan arkadaşları Çam ve Sakura Hastanesi’nde Nevzat Doğansoy adına kan vermeye bekliyoruz.”
Şarkıcı Nev kimdir?
Asıl adı Nevzat Doğansoy olan Nev, 24 Aralık 1968’de İstanbul’da dünyaya geldi. Şarkıcılığının yanı sıra besteci ve söz yazarı kimliğiyle de tanınan sanatçı, müzik hayatına mandolin çalarak başladı. Üniversite yıllarında elektro gitarla ilgilenen Nev, aldığı gitar eğitiminin ardından sahne çalışmalarına yöneldi.
Üniversite eğitimi sırasında yaz aylarında Ege ve Akdeniz bölgelerinde müzik yapan sanatçı, mezuniyetinin ardından iş hayatına atılsa da müzik çalışmalarını sürdürdü. 1995 yılında Chantage grubuyla Cool Bar’da sahne alan Nev, bir yandan da çeşitli markalarda ürün müdürü olarak çalıştı.
Bestecilik yönünün ön plana çıkmasıyla müziğe daha fazla ağırlık veren Nev, 2000 yılında Teoman’ın davetiyle Türkiye turnesine katıldı. Ege ve Akdeniz bölgelerinde verdiği konserlerin ardından yaklaşık üç yıl süren stüdyo çalışmasıyla ilk albümü “Her Şeye Rağmen”i yayımladı.
Albümdeki şarkıların söz ve bestelerinin kendisine ait olmasıyla dikkat çeken sanatçı, özellikle “Zor” adlı eseriyle geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Engelliler için yazdığı “Her Şeye Rağmen” adlı eser de albümüne adını verdi.