Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Takoran Vadisi, Kültür Yolu Festivali kapsamında binlerce doğasever ve öğrenciyi ağırladı. Etkinlik kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşü, katılımcılara bölgenin eşsiz manzarasını keşfetme fırsatı sundu.

Takoran Mahallesi'nden başlayıp Desman Kanyonu'nda sona eren yaklaşık 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yürüyüşe yoğun ilgi gösterildi. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Kırıkçı, gençlerin doğa yürüyüşlerine olan ilgisinin beklentilerin üzerinde olduğunu belirtti. Kırıkçı, etkinliğin amacının gençleri sosyal medyadan uzaklaştırarak doğayla iç içe bir gün geçirmelerini sağlamak ve ilin doğal güzelliklerini tanıtmaktı olduğunu söyledi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya gelen yoğun talep nedeniyle kontenjan sınırlaması yapmak zorunda kaldıklarını da ekledi.

Mustafa Kırıkçı, "Bu bahar gününde, Kültür Yolu Festivali kapsamında Siverekli gençlerimizi Gençlik Merkezi koordinasyonunda doğayla buluşturmayı amaçladık. Amacımız, gençlerin sosyal medyadan uzaklaşarak doğayla iç içe bir gün geçirmelerini sağlamak ve ilimizin doğal güzelliklerini yerinde tanımalarına katkı sunmaktı. Yaptığımız sosyal medya çağrısına gençler yoğun ilgi gösterdi, hatta kontenjanı sınırlamak zorunda kaldık. Bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğine inanıyorum. Özellikle çevre illerden gelen üniversite öğrencilerinin katılımı da dikkat çekiciydi." şeklinde konuştu.

Kırıkçı, Takoran Vadisi'nin doğal güzelliklerine dikkat çekerek, gençlerin vadiyi ilk kez gördüklerinde büyük hayranlık yaşadıklarını ve bazı katılımcıların burayı Karadeniz veya Toroslar'a benzettiğini aktardı. Bu durumun, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde böylesine güzel doğa alanlarının bulunduğunu göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Yusuf Emir Kızılkar, Takoran Vadisi'ni çok beğendiğini ifade ederken, Özlem Turgut ise herkesi vadiyi ziyaret etmeye davet etti. Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi gönüllüsü Rabia Andiç de ilk defa geldiği Takoran Vadisi'nde doğayla iç içe olmanın huzur verici olduğunu dile getirdi.