Samsun'un Terme Belediyesi, araç filosuna yaklaşık 15 milyon lira değerinde primer kırıcı kazandırdı. Bu yeni yatırım ile belediye, yol yapım çalışmalarında ihtiyaç duyduğu malzemeleri kendi imkanlarıyla üretebilecek.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye hizmet binası önünde teslim alınan iş makinesiyle ilgili yaptığı açıklamada, araç parkını güçlendirmeye devam ettiklerini vurguladı. Kısa süre önce ekskavatör ve loderin de filoya dahil edildiğini hatırlatan Kul, yaklaşık 15 milyon lira değerindeki primer kırıcının da ilçeye ulaştığını belirtti.
Yeni alınan makinenin konkasör tesislerinde kullanılacağını söyleyen Başkan Kul, bu sayede belediyenin yol yapım çalışmalarında ihtiyaç duyulan malzemenin kendi imkanlarıyla üretileceğini kaydetti. Kul, "Bu makine, konkasör tesislerimizin kalbi olacak. Artık malzememizi kendimiz üretecek, yolumuzu kendi imkanlarımızla çok daha hızlı ve düşük maliyetle yapacağız. Bu makineler şahısların değil, Terme halkının öz malıdır." ifadelerini kullandı.
Son dönemde yapılan araç ve iş makinesi yatırımlarının yaklaşık 40 milyon liraya ulaştığını dile getiren Kul, "Primer kırıcımızın da gelmesiyle makine yatırımlarımız yaklaşık 40 milyon liraya ulaştı. 2026 model hibe ekskavatörümüzden arazözümüze, otobüslerimizden dev iş makinelerimize kadar Terme artık güçlü hizmet kapasitesine sahip. Tasarruf odaklı yönetim anlayışımızla hem zamandan kazanıyor hem de belediye bütçemizi koruyoruz." dedi.
Başkan Kul, Terme'nin ihtiyaçlarına yönelik yatırımları sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.





