Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşadığı tartışma sırasında babası İbrahim Yavuz'u (59) tabancasıyla 8 kez ateş ederek öldüren Doğancan Yavuz'un (35) annesi Güner Yavuz, eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını ifade ederek, "Oğlumla sürekli kavga ediyorlardı. Sebepsiz yere tartışıyorlardı." dedi.
Eşinin elinde bıçakla üzerine yürüdüğünü ve kendisini öldürmekle tehdit ettiğini belirten Güner Yavuz, "Eşimin elinde bıçak vardı, oğlumdan şikayetçi değilim, bana o bakıyordu." şeklinde konuştu.
Mahkeme, sanığın cinayeti cinnet halinde işleyip işlemediğinin tespiti amacıyla Adli Tıp 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan rapor talep etti.
Samsun'un İlkadım ilçesinde tartıştığı babası İbrahim Yavuz'u (59) tabancayla 8 el ateş edip öldüren Doğancan Yavuz’un (35) annesi Güner Yavuz, eşinin devamlı kendisine şiddet uyguladığını vurgulayarak, “Oğlumla her zaman tartışıyorlardı. Durduk yere tartışıyorlardı.
Eşim bıçakla yürüdü, ‘Seni öldürürüm’ dedi. Eşimin elinde bıçak vardı, oğlumdan şikayetçi değilim, bana o bakıyordu” dedi.
Mahkeme, sanığın cinayeti cinnet haliyle işleyip işlemediğine ilişkin bulgunun araştırılması için Adli Tıp 4’üncü İhtisas Kurulu’ndan rapor alınmasını istedi.
Olay, 11 Mayıs'ta saat 18.00 sularında Kadamut Mahallesi’nde yaşandı. Doğancan Yavuz, evde münakaşa ettiği babası İbrahim Yavuz'u kendisine ait ruhsatlı silahıyla karnından vurdu.
İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık personelinin yaptığı kontrolde, İbrahim Yavuz’un yaşamını yitirdiği anlaşıldı.
Olayda Doğancan Yavuz'un tabancayla 8 el ateş ettiği kaydedildi. Bir hayvan barınağında çalışan ve son dönemde babasıyla sık sık gerginlik yaşadığı ifade edilen Doğancan Yavuz, gözaltına alınarak tutuklandı.
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Doğancan Yavuz hakkında ‘Üstsoya karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla hazırlanan iddianame ile 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
‘TETİK ELİMDE TAKILI KALDI’
Davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Duruşmada tutuklu sanık Doğancan Yavuz, annesi Güner Yavuz ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Doğancan Yavuz, gözyaşları içinde, "Babamla yıllardır kavga ederiz. Beni ve annemi evden atar. Annemi defalarca akrabalarıma götürdüm. Annem babamın psikolojik baskısı sebebiyle kısmi felç geçirdi, pıhtı attı.
Olaydan bir gece önce tartıştık, nereden geldiğimi sorarak hesap sordu. Bana küfürler etti, zaten alkollüydü, uyudum sabah oldu işe gitmek istedim, çalışma isteğim yoktu. Şefime gidip izin istedim. Arabamla sağlık ocağına gidip sağlık raporu aldım. Eve dinlenmeye gidemedim babam kızar diye. Ben de arabamın bakımını yaptırırım dedim.
Saatin akşam olmasını bekledim eve gitmek için. Babamdan çok korkuyorum, o yüzden saatin 5 olmasını bekledim, babam benim işe gitmediğimi anlamasın diye. Eve gittim, babam ‘Arabanın çıtalarına ne oldu' dedi, küfürler etti. Eve çıktım, sobayı yaktık. Babam da geldi. Annem benden yardım istedi.
Babam, 'Bırak onu kendi yapsın' dedi annem için. 'Bizimle neden uğraşıyorsun' dedim. 'Az kaldı ya siz gideceksiniz ya ben' dedi, sövdü. Eski televizyona gitti kesici alet aradı, sonra mutfağa gitti bıçak aldı. Odama gittim ruhsatlı silahımı aldım. Babam annemin üzerine yürüdü bıçakla. 'Dur' deyince benim üzerime yürüdü, ittim. Üzerime geldi, ateş ettim.
Bir daha gelince 1 el daha ateş ettim. Sonra tetik elimde takılı kaldı. Huysuz bir adamdı. Bu olayların bu aşamaya gelmesini istemezdim. Herkes olaylara şahittir, annemi defalarca akrabalarımın evinde sığındırdım” dedi.
'OĞLUMDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'
Anne Güner Yavuz ise "Eşim bana şiddet uyguluyordu, küfürler ediyordu. Uzun zamandır evliyiz. Çok fazla içki içiyordu. Beni hasta etti. Ben sapsağlam bir insandım.
Huyları çok kötüydü. Kardeşimin yanlarına sığındım. Çok defa gittim. Şiddet uyguluyordu. Bazen vuruyordu.
Oğlumla her zaman tartışıyorlardı. Durduk yere tartışıyorlardı. Eşim bıçakla yürüdü, ‘Seni öldürürüm’ dedi. Eşimin elinde bıçak vardı, oğlumdan şikayetçi değilim, bana o bakıyordu” ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, 7 tanığı da dinledikten sonra sanık hakkında cinnet haliyle olayı işleyip işlemediğine
ilişkin bulgunun araştırılması için Adli Tıp 4'üncü İhtisas Kurulu’ndan rapor alınmasını isteyerek duruşmayı erteledi.
