AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Büyükgümüş, "Türkiye'mizin kalkınmasıyla dünya mazlumlarına umut olacak büyük ve güçlü Türkiye'yi nasıl hayata geçiririz, bunun derdindeyiz." diyerek, ülkenin kalkınma mücadelesinin önemine vurgu yaptı.
Siyasetin temel amacının millete hizmet etmek ve sorunlara çözüm üretmek olduğunu belirten Büyükgümüş, siyasetin sorunları çözmek, milleti geleceğe taşımak, ayrılıkları birlikle buluşturmak ve halkın refahını artırmak için var olduğunu söyledi. Hizmet siyaseti anlayışıyla hareket ettiklerini ve bunun için mücadele ettiklerini ifade eden Büyükgümüş, "Yol yaparken, hastane yaparken, barajlar inşa ederken, savunma sanayimizde mazlumlara umut olacak adımları yaparken hep bir idealimiz var. O da büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek." şeklinde konuştu.
Büyükgümüş, Türkiye'nin büyük ve güçlü olmasını adalet, hak ve hukuk mücadelesi açısından da önemsediklerini dile getirerek, "Dünyada zalimler var, bunlar hakim olmaya çalışıyor. Biz de zalimlerden bir zalim olmak için değil adaleti sağlayalım, hakkı, hukuku ve insanlığı yeniden yükseltelim, bunun için Türkiye'nin büyük ve güçlü olmasını istiyoruz." dedi.
Konuşmasında 2028 cumhurbaşkanı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçeceklerini belirten Büyükgümüş, CHP'yi de eleştirdi. 23 Nisan törenlerini coşkuyla yaşadıklarını ancak mehtere sırtını dönenleri eleştiren Büyükgümüş, "Neymiş? Bu, saray kıyafetiymiş. Çocuklar, bu saray kültürüyle büyüyorlarmış. Bunları söyleyenlerin tarihten ve şuurdan nasibini almadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği'ne yönelik eleştirilere de değinen Büyükgümüş, "Şimdi o bölük gitse Gaziantep'e, oradaki CHP teşkilatları buna da mı sırtını dönecek? Türk askerine de mi sırtlarını dönecekler? Mehteran deyince, Osmanlı deyince, medeniyetimiz deyince bunların anladığı bu mu? Ne için siyaset yaptığımızı, neyle mücadele ettiğimizi burada görüyoruz. Bu milletin sokaklarında, çarşısında, pazarında Osmanlı diye, Selçuklu diye bir sorun var mı?" diyerek sözlerini tamamladı.




