Sakarya'da tiyatro tutkunu lise öğrencileri, performanslarını 9. Liseler Arası Tiyatro Festivali'nde sergiledi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen festivalde, 9 farklı liseden öğrenciler çeşitli oyunlarla izleyici karşısına çıktı.
15 gün süren festival boyunca toplam 180 öğrenci, 15 danışman öğretmen rehberliğinde hazırladıkları oyunları kentteki çeşitli okullarda sahneledi. Festivalin Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen kapanış programında, jüri değerlendirmeleri sonucunda dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi.
"En İyi Oyun" kategorisinde Karasu Anadolu Lisesi "Kibarlık Budalası" oyunuyla birinci oldu. Hendek Orhangazi Anadolu Lisesi "Müfettiş" oyunuyla "En İyi Kostüm" ödülünü alırken, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi "Ocak" oyunuyla "En İyi Dekor" ödülünü paylaştı. "En İyi Müzik" kategorisinde ise Halit Evin Anadolu İmam Hatip Lisesi "Yurttan Sesler" oyunuyla ödüle layık görüldü.
Ayrıca, oyunlarda üstün performans gösteren 3 kız ve 3 erkek öğrenciye bisiklet hediye edildi.
Kapanış programında konuşan Sakarya Valisi Rahmi Doğan, gençlerin bilgiyle donatılmasının ve hayata hazırlanmasının önemine vurgu yaparak, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin bu süreçteki rolünü belirtti. Vali Doğan, "Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olanlar sizlersiniz. Sanatta da bilimde de siyasette de yönetimde de sizler yer alacaksınız. Dolayısıyla sizlerin iyi ve çağın gerekleriyle yetişmeniz lazım. Sadece telefon ve bilgisayarlarda sıkışmış bir gençlik değil, milli ve manevi değerlerle yetişmiş, ebeveynini ve toplumu tanıyan, geleceğe iyi yön verebilen gençler istiyoruz." ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitimi hayatın merkezine konumlandırdığını belirterek, "Bu modelde bizler aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim çocuklar yetiştirmenin gayretindeyiz. Tiyatro, bu vizyonun en güzel uygulama alanlarından biridir çünkü burada gençlerimiz bilgiyi sadece öğrenmekle kalmıyor, onu estetikle, empatiyle ve değerlerimizle yoğurarak şahsiyetlerine nakşediyorlar." dedi.





