Sakarya'da bilim söyleşisi düzenlendi ve Serdivan'da yol çalışması yapıldı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde bilim ve gelecek konulu söyleşi düzenlenirken, Serdivan Belediyesi ilçedeki yollarda bakım çalışması başlattı.

Sakarya'da bilim söyleşisi düzenlendi ve Serdivan'da yol çalışması yapıldı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) bünyesinde "131. SUBÜ Konuşmaları" etkinliği düzenlendi.

Üniversite tarafından paylaşılan bilgide, moderatörlüğünü SUBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Halil Arslan'ın yaptığı "Bilim, Akıl ve Geleceğin Dünyası" başlıklı söyleşiye İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen'in konuşmacı olarak katıldığı ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Prof. Dr. Şen, yapay zeka araçlarından elde edilen hazır verilerin temel bilimlerin yerini dolduramayacağını vurguladı.

Matematik, fizik ve kimya derslerinin lise döneminde tam manasıyla öğretilmesi gerektiğini belirten Şen, "Bilimsel düşünce ve yazılım süreçlerinin temelinde mantık yer alır. Yapay zeka, bir ağacın bizlere sunduğu lezzetli meyveler gibidir; ancak o ağacın bir gövdesi, dalları ve kökleri mevcuttur.

Özgün bir fikriniz veya projeniz bulunuyorsa kesinlikle yapay zekaya danışmayın. Zira bu platformlarda ciddi bir bilgi sömürüsü söz konusudur.

Kendi fikirleriniz başkaları tarafından sahiplenilebilir. Genel konular için yararlanın fakat özgün düşüncelerinizi bu mecralarda paylaşmayın." şeklinde konuştu.

- Serdivan'da altyapı çalışması devam ediyor

Serdivan Belediyesi tarafından ilçe genelinde yol bakım ve onarım faaliyetleri yürütülüyor.

Belediyeden aktarılan bilgilere göre, Fen İşleri Müdürlüğü personeli ilçedeki ulaşım kalitesini yükseltmek amacıyla mesaisini sürdürüyor.

Bu çerçevede zamanla aşınan ve yoğun kullanım sebebiyle deforme olan yollara asfalt yama işlemi uygulandı.

Yol yüzeyindeki bozukluklar düzeltilerek sürücüler ve yayalar için daha güvenli bir ulaşım ortamı sağlandı.

Deniz Ay
Editör