Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımlayarak kutlama dileklerini iletti.

Altuğ, mesajında 106 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözleriyle Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kurularak Cumhuriyet yolunda en büyük adımın atıldığını vurguladı. 23 Nisan'ın sadece bir bayram olmadığını, aynı zamanda milletin bağımsızlık iradesini, egemenliğini, birlik ve beraberliğini ve hür yaşama uğruna sergilenen fedakarlığı temsil eden önemli bir gün olduğunu belirtti.

"Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan, tüm dünya çocukları tarafından gururla sahiplenilmektedir. Çocuklar, geleceğimizin mimarı, dünyanın nefesi ve gerçek sahibidir. Bu sebeple onlara daha güzel bir dünya bırakmak bizlerin asli sorumluluğudur." ifadelerini kullanan Altuğ, mesajını tamamladı.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Tever ise 23 Nisan'ın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasının yanı sıra Türk halkının büyük mücadelelerle kazandığı egemenlik hakkının yeni kuşaklara bayram coşkusu içinde aktarıldığı gün olduğunu kaydetti. Ulusal egemenliğin, bağımsızlığın ve Cumhuriyet'in güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 106. yıl dönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

"23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılması, Türk milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan, halkın kendi egemenliğini eline aldığı ve ülkenin önüne yeni ufuklar açan dönüm noktasıdır. Milletimizi ortak hedef etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakarlığın en güzel timsali olmuştur. Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi dileklerimle kutluyor, bu bayramın ülkemiz ve dünya çocuklarına mutluluklar getirmesi temennisiyle kalpleri kadar saf, temiz, sevgi, iyilik ve başarılarla dolu yarınlar diliyorum." şeklinde konuştu.