Rize'de vatandaşlar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Rize Şubesi tarafından organize edilen "Hayır Çarşısı" ile Küresel Sumud Filosu'na destek verdi. Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

İHH Rize Şube Başkanı Muhammed Ekşioğlu, Gazze'deki ablukanın devam ettiğini ve çocukların hedef alındığını belirterek, Filistin ve Gazze'nin sürekli yardımla ayakta kalmasını istemediklerini vurguladı. Ekşioğlu, "Oradaki insanlar bir vatan mücadelesi veriyorlar, onların hakkı özgürce yaşamak. Bunun için de Küresel Sumud Filosu yeniden yola çıktı. Allah'ın izniyle bu defa abluka kırılacak." ifadelerini kullandı.

Filoya destek amacıyla düzenlenen "Hayır Çarşısı"nda gönüllüler tarafından kurulan stantlarda yiyecek, giyecek ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Elde edilecek gelir, Küresel Sumud Filosu'na bağışlanarak abluka altında yaşayan Filistin halkına umut olmayı amaçlıyor. Ekşioğlu, vatandaşların bu destekle ablukanın kırılmasında ve Filistin'in özgürleşmesinde katkı sağlamasını diledi.