Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin’deki temasları kapsamında Silifke’de vatandaşlarla bir araya geldi. Silifke Anıt Meydanı’nda düzenlenen halk buluşmasında konuşan Özel, “Değerli Silifkeliler, değerli büyüklerim, değerli dostlarım, değerli kardeşlerim Silifke’ye 20 yıldır gelip gidiyorum. İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Seçim kazandık geldik. Geldik, çalıştık, kaybettik. Yılmadık ve bir daha çalıştık, yine kazandık. Şimdi de siyasi tarihin en büyük kötülüklerinin yapıldığı, en büyük hazımsızlığının yaşandığı, mevcut iktidarın kendinden sonra gelecek olana, mevcut Cumhurbaşkanı’nın kendinden sonra gelecek olana darbe yaptığı, onları görevlerinden uzaklaştırdığı, adeta oyu kendisine verdiği zaman milleti baş tacı yaparken, oyu başkasına verdiğinde millete kafa tutan bir iktidarın dünya siyaset tarihinde görülmemiş kötülükleri ile karşı karşıyayız” dedi.
Özel’in konuşmasından ara başlıklar şöyle;
“Milletten güç alarak yoldayız”
“Zor bir gündeyiz. Zor bir süreçteyiz. Partimizin adaysızlaştırılmaya çalışıldığı, lidersizleştirilmeye çalışıldığı, kurumsuzlaştırılmaya çalışıldığı bir sürecin sonunda kimselere güvenmeyerek, kimseden güç almayarak, sadece size güvenerek, sizden güç alarak yoldayız. Mücadeleye devam ediyoruz. Bugün Silifke‘ye gelmemizin sebebi, Silifke’nin 2014’te seçtiği, sonra 2019’da ittifak olmadığından ve bir başka adaya karar verdiğinden, bizim de saygıyla karşıladığımız şekilde seçimi kaybettiğimiz, ancak 2024 yılına geldiğinde sizin yeniden görev verdiğiniz Belediye Başkanımıza, Sevgili Doktorumuza sahip çıkmak için… 19 Haziran günü gözaltına alındı, 23 Haziran gününden beri neredeyse üç - dört ay olmak üzere halen daha cezaevinde tutulan Belediye Başkanımıza sahip çıkmak, onunla olan dayanışma duygularımızı ifade etmek için buradayız. Sizinle birlikte Başkanımıza sahip çıkıyoruz. Burada yerel basının, ulusal basının değerli temsilcileri var. Bir cuma günü öğle vaktinde, cuma namazının hemen akabinde bir ‘merhaba’ demeye, bir selam vermeye, bir hatır sormaya uğradık. Bayram değil, seyran değil, seçim yok, yarın sandık yok. Ama bu meydanı böylesine doldurdunuz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.”
“Erdoğan ‘Ben Silifke’yi, Mersin’ tanımam’ diyor”
“Değerli Silifkeliler bir insanın, bir partinin, bir kadronun demokrat olup olmadığı seçimi kazandığı gün belli olmaz. O gün herkes demokrat. Ama seçimi kaybedip de bunu içine sindirebilirsen, seçimi kaybedip de eğer kazananı tebrik edebilirsen, muhalefetteki görevini yapıp bir sonraki seçimi bekleyebilirsen ne ala. Ama öyle yapmıyolar. Siz 31 Mart 2024 günü sandık başına gittiniz. İki tane oy kullandınız. Bir tane, Silifke Belediye Başkanımıza. Bir tane, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza. Siz dediniz ki ‘Silifke’yi Mustafa Turgut yönetsin. Büyükşehiri de Vahap Seçer yönetsin.’ Birileri size diyor ki şimdi ‘Hayır, senin attığın oyun bir kıymeti yok. Yüzde 56 oy vermişsin Mustafa Turgut’a. Sen bilmezsin, ben bilirim. Yüzde 60 oy vermişsin, Türkiye rekoru kırdırmışsın Vahap Seçer’e. Sen bilmezsin, ben bilirim. Ben onları alırım. İçeri koyarım ve burayı onlara yönettirirmem.’ Bu Silifke’ye, Silifke’nin iradesine kafa tutmaktır. Bu sadece seçim günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçmenine, bugünkü YENİ Parti’nin seçmenine kafa tutmak değildir. MHP’ye, AK Partiliye de ‘Milletin verdiği oyun, senin verdiğin oyun bir geçer hükmü yok. Sen bana verirsen iyisin. Benden cayarsan seni de tanımam, hiçbirinizi tanımam, Silifke’yi tanımam. Ben Mersin’i tanımam’ diyor Tayyip Erdoğan.”
“Emekli 8 çeyrek altından 2’ye düştüyse, AK Parti de iktidardan düşecek”
“Burada çok sayıda emeklimiz var. Burada bir sandık gösteriyordu emekliler. Emekliler ilk bu iktidar geldiğinde 8 çeyrek altın maaş alıyorlardı. Bugün çeyrek altın 8 tane almaya kalksan 70 bin liraya yakın maaş olması lazım. Emekli 8 çeyrek altın alırken 2 çeyrek altına düştüyse bu sandığın içine emeklinin oyu düşecek bu iktidar da iktidardan düşecek. Asgari ücret 7 çeyrek altındı şimdi 2.5 çeyrek altın. Asgari ücretlinin oyu bu sandığa düşecek, AK Parti de iktidardan düşecek. Kadınlara söylüyorum, sen evde otur, çocuğuna bak, hastana bak, engelline bak, bir şeye karışma, 4 bin lira, 5 bin lira bir maaş verirsen veririm ya da dul kaldıysan maaşı böler böler veririm. Yoksa da hiçbir şey vermem. Sen orada oturacaksın. Buradan bütün ev kadınlarına sesleniyorum. Bu iktidar değişecek. Ya mahallede kreş yapacak devlet, çocuk kreşe gidecek. Sen işe gideceksin. Paranı kazanacaksın, sigortan yatacak. Devlet kreş vermediyse çocuğuna, sana iş bulmadıysa, bütün ev kadınlarının sigortasını devlet tarafından yatırılacak, bütün kadınlar emeklilik hakkını kazanacak. Bunun olmasını istiyor mu kadınlar? O zaman kadınlar sandık başına gelecek, kadınların oyları sandığa girecek, bu iktidar gidecek, sizi seven, sizi koruyan bir iktidar gelecek. Bu seçim sandığını getiren Emekli Meclisi Sendikasına ve yıllarca çalışmış, elleri nasırlaşmış, dirsekleri çürümüş, gözlük camları büyümüş, şimdi de büyük bir haksızlığa uğrayan bütün emeklilere yürekten bir alkış. Mücadeleleri, mücadelemizdir. Sandığı göndereyim mi? Tayyip Bey’i gönderecek misiniz? Söz mü? Tayyip Bey’i göndereceksiniz sandığı gönderiyorum. Hadi gönderin onu. Hadi bakalım. Bütün seçmenlere bir dayanışma alkışı. O sandığa varacağız, bu seçimi alacağız. Benimle birlikte mücadeleye var mısınız?