Türkiye, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki okul saldırısının şokunu atlatamadan, Kahramanmaraş'tan gelen acı haberle sarsıldı. Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen silahlı saldırıda 1'i öğretmen, 8'i öğrenci olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı.

Yaşanan dehşet verici olayların ardından ünlü isimler, sosyal medya üzerinden duygularını dile getirerek saldırılarda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralananlar için ise acil şifalar dilediler.

Tarkan: "Yaşanan saldırılar çok üzücü ve de çok endişe verici. Çok üzüldüm. Böyle korkunç olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması, okullarda çocukların ve öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapılması lazım. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, acılı ailelere ve yakınlarına sabır ve güç diliyorum."

Demet Akbağ: "Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da okullarda gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Derya Baykal: "Çocuklarımızın yeri korku değil, güven olmalı. Çok üzgünüm çok... Kaybettiklerimize rahmet, yaralılara acil şifa, acılı ailelere başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun."

Burcu Özberk: "Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden çocuklarımıza ve değerli öğretmenlere ve vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin. İki gündür yaşanan bu korkunç saldırıyı anlamamakla birlikte büyük bir üzüntü yaşıyorum. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın."

Hadise: "Kahramanmaraş'tan gelen haberler gerçekten çok üzücü. Çocukların ve öğretmenlerin hedef alınmasını anlamak mümkün değil. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralı olanlar bir an önce sağlığına kavuşur umarım. Kalbim sizinle."

Gupse Özay: "Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun."

Anıl Altan: "Kaybettiklerimiz canlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar dilerim. Yaralılar ve etkilenenlere geçmiş olsun. Acil şifalar Kahramanmaraş."

Alişan: "Allah'ım sen sabır ver. Hayatını kaybeden öğretmenlerimizin, yavrularımızın ailelerine sabır diliyorum. Hepsinin mekânları cennet olsun. Ne oluyor bize? Bu çocukları kim kullanıyor? Kimler tarafından kullanılıp böyle eylemler yapıyorlar? Ne olur sahip çıkalım çocuklarımıza. Kimlerle geziyorlar, kimlerle arkadaşlık ediyorlar, ne izliyorlar takip edelim. Çok üzgünüm çok..."

Hülya Koçyiğit: "Okullara yönelik yaşanan korkunç saldırılarda ne yazık ki hayatını kaybeden evlatlarımıza ve eğitmenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm eğitim camiasına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Acımız çok büyük."

Fırat Tanış: "Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta saldırılar sonucu hayatını kaybeden evlatlarımıza ve öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralı evlatlarımıza ve öğretmenlerimize acil şifalar diliyorum."

Türkan Şoray: "Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta okullara saldırıda, bugün annelerin ve sabah okula öperek gönderdikleri çocukları eve geri dönmeyecekler. Acılarını yüreğimden paylaşıyorum. Onlara dayanma gücü diliyorum. O öğretmenimiz artık öğrencilerine ışık saçamayacak. Bu yaşananlar hepimizin ortak acısı. Şaşkınım ve çok üzgünüm. Sözün bittiği yerdeyiz. Yaralanan öğrencilerimize de acil şifalar diliyorum."