Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği'ni Icardi ve Yunus Akgün'ün golleriyle 2-1 mağlup etti. Bu galibiyetle sarı-kırmızılılar puanını 71'e çıkararak liderliğini pekiştirdi ve puan farkını 4'e yükseltti.
Maç sonrasında beIN SPORTS'a açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, iptal edilen gol kararında VAR sistemini hedef aldı ve hakem performansına yönelik sert eleştirilerde bulundu.
"Yayından önce Halis Özkahya'yı gördüm. 'Sizi özledik' dedim. İyi hakem performanslarını çok özledik. Bitmiş maçı yeniden başlattılar, bir de kalemizde gol gördük. Çok fazla rakibe pozisyon vermedik. Sallai'ye gösterilen sarı kart… Bu kadar kötü kararları nasıl veriyorlar? Faul olmayan pozisyonda nasıl sarı kart gördü? Artık hocalar oyuna odaklansın! Artık bir şekilde bunu… Hakem eğitmenleri var, genç hakemlere şans veriliyor. Yanlış atama, çok fazla yanlış atama var. Bir yandan hakemlere destek olalım diyoruz ama… Hata başka bir şey o yeteneğe sahip olmak başka bir şey. Uğurcan'a gösterilen sarı kart. Maçın önüne geçiyorlar. 3. gol iptal edilen. Sacha Boey, Konyaspor maçı. Kimse televizyonda doğru düzgün konuşsunlar. Çok enteresan şeyler oluyor. Haftaya derbi var. Hakem performansları herkesi mutsuz etti. Kimse kimseyi istemiyor. Hakemle ilgili bir şey olmasın. Geçen sene ilk defa Vincic geldi. Oradan gelen hakemin de mükemmel olmadığını söylemek istiyor. Gördüklerini çalsın istiyoruz. Herkes şikayet ediyor. Herkesin lehine aleyhine kararlar veriliyor. 'En son senin şikayet etmen gerekiyor' diyorlar ben de hata yapıyorum ama onlar daha çok konsantre olsun. Çok mutsuzum. Önümüzdeki hafta çok fazla soru işareti var. Dün Rizespor maç bitti ondan şikayet ediyor. Futbola odaklanacağız. Puan farkını 4'e çıkardığımız için mutluyum. İkinci yarı biraz daha fazla pozisyon bulmalıydık. Şampiyon olmak için 4 maç kaldı."





