Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı'nda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, çocukların korunması ve yetiştirilmesindeki toplumsal sorumluluğa dikkat çekti.

Erdoğan, "Türkiye olarak kendi güvenliğimizi sağlamak istiyorsak aynı zamanda bölgemizdeki bütün ülkelerin de güvenliğini sağlamak için çalışıyor olmamız lazım. Yani Türkiye'nin artık savunma hattını bizim Türkiye'nin dışında kurmamız lazım." ifadelerini kullanarak Türkiye'nin güvenlik stratejisine dair bir vurgu yaptı.

Bu yılki 23 Nisan'ın Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle buruk geçtiğini belirten Erdoğan, depremzede ailelerin acılarını kendi evlatlarının başına gelmiş gibi düşündüğünü dile getirdi. Çocukların ne kadar önemli ve kırılgan bir dönemde yetiştirildiklerini bazen unuttuğumuzu söyledi.

Erdoğan, çocukların yetiştirilmesinin sadece anne baba ve öğretmenin görevi olmadığını, tüm toplumun paydaşı olduğu bir iş olduğunu vurguladı. "Çocuğu okula verdim, gerisini anlamam. Öğretmen değil misin sen? Bu iş böyle değil." diyerek bu konudaki toplumsal sorumluluğun altını çizdi. Peygamber Efendimiz'in de çocuklara yalan söylememeyi öğrettiğini hatırlatarak, toplumdaki herkesin bu prensibi uygulaması gerektiğini belirtti.

Sadece öğretmenin iyi örnek olmasının yeterli olmadığını, çocuğun karşılaştığı her yetişkinin bu süreçte sorumluluk taşıdığını ifade eden Erdoğan, "Şimdi karşımda bir çocuk var. Ben bir yetişkin olarak bu çocuğun yetişmesinde şu anda vebal sırtıma bindi. Bu çocukla konuşacağım, selamlaşacağım. Ben çocuğa selam vermek durumundayım ki çocuk selamı öğrensin. Ben çocuğa nezaketle muamele etmek zorundayım ki çocuk nezaketi öğrensin. Ben çocuğa merhametle davranmak zorundayım ki çocuk merhameti öğrensin. Kimse ben bunun dışındayım, benim böyle bir görevim yok diye düşünemez." şeklinde konuştu.

Erdoğan, sosyal medya düzenlemesi gibi konularda Meclis'te yapılan çalışmaların önemine değinerek, çocukları korumak için gereken düzenlemelerin yapılmasında daha talepkar olunması gerektiğini söyledi. Bu düzenlemelere engel olanlara karşı durulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Çok zaman kaybettik. Çocuklarımızı korumak için halen zamanımız var şeylerini geçtik artık. Bu işi biz 25-30 sene önce iyi bir yola koyabilseydik bugün daha iyi bir noktada olurduk." diyerek zamanın önemine dikkat çekti.