Muğla'nın Köyceğiz ilçesi, Durgunsu Kano Uluslararası Bahar Kupası Yarışları'na ev sahipliği yaptı. Türkiye Kano Federasyonu'nun 2026 yılı faaliyet programında yer alan heyecan verici organizasyon, Köyceğiz Su Sporları Merkezi'nde başarıyla tamamlandı.

Üç gün süren yarışlarda, 500 ve 1000 metrelik parkurlarda 15 farklı ilden yaklaşık 270 sporcu mücadele etti. Etkinliğe Azerbaycan Kano Federasyonu'ndan da 8 sporcu katılarak uluslararası bir boyut kazandırdı.

Sporcuların genel puan toplamına göre erkeklerde Şişecam Spor Kulübü birinci olurken, Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü ikinci, Haliç Su Sporları Kulübü ise üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda ise Şişecam Spor Kulübü birinciliği elde ederken, Gündoğdu Su Sporları Spor Kulübü ikinciliği, Sarıçam Belediyespor Kulübü de üçüncülüğü kazandı.

Büyük, genç, yıldız ve minik kategorilerinde dereceye giren sporcuların ödülleri ve şampiyon kulüplerin kupaları, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, yönetim kurulu üyesi Üzeyir Kodan, federasyon temsilcileri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli ve Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) temsilcisi Nadi Pirci tarafından takdim edildi.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, yarışlar sonunda yaptığı değerlendirmede, "Üç gün boyunca güzel yarışlar izledik. Sporcularımızın performanslarını yerinde takip ettik. Bazı sporcularımızın performansları çok güzel. Bu bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor." ifadelerini kullandı. Kabakçı, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.