Muğla genelinde güvenlik güçleri tarafından ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen baskınlarda yakalanan 34 kişiden 20'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi birimlerinin yasa dışı faaliyetler ve organize suç gruplarına yönelik yürüttüğü titiz çalışmalar neticesinde çok sayıda kaçak materyal ve ruhsatsız silah yakalandı.
Operasyonlar sırasında 171 litre kaçak ve sahte içki, kaçak olduğu tespit edilen 178 elektronik sigara ve ekipmanı, 502 paket sigara, 466 kilogram tütün ile 13 emtia ele geçirildi.
El konulan ürünlerin piyasaya arzının önlenmesi sayesinde yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık vergi ve kamu zararının önüne geçildiği ifade edildi.
- Silah ve mühimmat ele geçirildi
Güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlar kapsamında ayrıca 11 tabanca, bir pompalı tüfek, bir kurusıkı tabanca ve 480 tabanca fişeği bulundu.
Diğer taraftan, bir bölgesel suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 34 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi ve bunlardan 20'si tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şehirde huzur ve güven ortamını muhafaza etmek amacıyla kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelesine kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.
