Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yağışlı hava dalgasının bu hafta ülke genelinde etkisini artırarak daha geniş alanlara yayılması öngörülüyor. Özellikle 21 Nisan Çarşamba günü Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul Valiliği de kent genelinin yağışlı sistemin etkisi altına gireceği yönünde bir açıklama yaptı.
METEOROLOJİ’DEN 12 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl, Diyarbakır, Hatay, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Bitlis, Elazığ, Mardin, Tunceli, Batman ve Osmaniye çevreleri için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Bu bölgelerde yağışların etkili olması tahmin ediliyor.
Yağışlı hava dalgasının yarından itibaren etkisini artırarak daha geniş bir alana yayılması bekleniyor. 21 Nisan Çarşamba günü Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda sağanak yağışlar görülecek. Hafta ortasında ise yağışların ülke genelinde etkisini artırması, Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz'in büyük bölümünde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlara neden olması öngörülüyor.
BU HAFTA İSTANBUL’A YAĞIŞ GELİYOR!
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmeleri doğrultusunda İstanbul genelinin yarın akşam saatlerinden itibaren yağışlı sistemin etkisi altına gireceği belirtildi. Yağışların Çarşamba günü Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı sistemin Perşembe günü sabah saatlerinde il terk edeceği tahmin ediliyor.
Sıcaklıkların Çarşamba günü mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altına düşeceği, Cuma günü ise tekrar mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor. Bu akşam ve gece saatlerinde güneyli yönlerden esmesi beklenen rüzgar nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
AKOM: SICAKLIK 7 DERECE DÜŞECEK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) da hava durumuyla ilgili bir uyarıda bulundu. AKOM, İstanbul'da hava sıcaklıklarının yaklaşık 7 derece birden düşeceğini belirtirken, Salı günü etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
AKOM açıklamasında, "İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinin Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına gireceği öngörülüyor. Bu nedenle halihazırda 18-20°C'ler aralığında bahar değerlerinde seyreden sıcaklıkların Salı (Yarın) akşam saatlerinden itibaren 5-7°C birden azalarak mevsim normalleri altına gerileyeceği, beraberinde aralıklarla sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.







