Mersin'in Silifke ilçesinde, bir iş yerinin vitrinindeki akıllı saatin çalınması güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Olay, Saray Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki bir saat ve takı dükkanında meydana geldi.

25 Nisan'da dükkana giren şüpheli, iş yeri çalışanı Arzu Akdoğan'a saat almak istediğini belirtti. Yanında 3 çocuğuyla gelen kadın müşteri, beğendiği akıllı saatin ödemesini 5, 10 ve 20 liralık banknotlarla yaptı. Bir süre dükkanda oyalandıktan sonra ayrılan şüphelinin, iş yeri çalışanı parayı sayarken vitrindeki 5 bin lira değerindeki akıllı saati çaldığı ortaya çıktı.

Bir hafta sonra envanter kontrolünde saatin kayıp olduğunu fark eden Akdoğan, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek durumu iş yeri sahibi Recep Keleş'e bildirdi. Keleş'in ihbarı üzerine polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Gazetecilere açıklama yapan Arzu Akdoğan, zanlının dikkatini dağıtmak için düşük değerli banknotlarla ödeme yaptığını söyledi. Recep Keleş ise şüphelinin bölgedeki diğer saatçilere de aynı yöntemi denediğini öğrendiklerini belirtti.