Mersin, bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu'na ev sahipliği yaptı. Toplam 882 sporcunun katılımıyla Erdemli ilçesindeki tarihi Kızkalesi Sahili'nden başlayan maraton, heyecan dolu anlara sahne oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Belarus ve Tacikistan'dan atletlerin mücadele ettiği maraton, sporcuları hem zorlu parkurlarla hem de bölgenin tarihi ve doğal güzellikleriyle buluşturdu.
Sporcular, 10 kilometrelik Kızkalesi, 33 kilometrelik Lamos ve 53 kilometrelik Kilikya ultra parkurlarında ter dökecek. Bu parkurlar boyunca koşucular, Kızkalesi'nin yanı sıra Elaiussa Sebaste Antik Kenti, Cennet-Cehennem Obrukları, Adam Kayalar kabartmaları ve Kanlı Divane Ören Yeri gibi önemli tarihi ve turistik noktaları da görme fırsatı bulacak.




