Mardin, Diyarbakır, Batman ve Bingöl'de Vakıf Haftası dolayısıyla mevlit programları düzenlendi. Etkinlikler kapsamında, cuma namazı öncesinde vatandaşlara lokum ikramında bulunuldu.
Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar gerçekleştirildi. Bu çerçevede, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami, Batman'daki Şevket Başak Cami, Mardin'deki Şakir Nuhoğlu Cami ve Sultan Şeyh Musa Ezzuli Külliyesi ile Bingöl'deki Ulu Cami'de "vakıf ecdatları" anısına mevlit okutuldu.
Vakıflar Bölge Müdürü Hakan Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Vakıflar Haftası Kutlama Programı'nda 202 vakıf eserinin açılışının yapıldığını hatırlattı. Demir, geçmişten geleceğe taşınan bu eserlerin vakıf mirasının önemli bir parçası olduğunu belirtti.
"Merhameti, paylaşmayı ve dayanışmayı esas alan vakıf medeniyetimiz, şehirlerimizin hafızasını, kimliğini ve ruhunu asırlardır ayakta tutuyor. Camilerden kütüphanelere, külliyelerden kervansaraylara uzanan bu büyük mirası korumayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı kararlılıkla sürdürüyoruz." diyen Demir, vakıf kültürünün toplumun birlik ve dayanışmasını da güçlendirdiğini vurguladı.





