Malatya'da bir girişimci tarafından hayata geçirilen "mini şantiye" konsepti, iş makinesi kullanma merakı olanlara eğlenceli bir deneyim sunuyor. Battalgazi ilçesindeki bir iş merkezinin zemin katında kurulan bu özel alanda, minyatür kepçeler, yükleyiciler ve kum havuzları ile adeta bir inşaat sahası canlandırılıyor.
Çocuklar ve yetişkinler, şantiye ortamını aratmayan bu alanda kum taşıma, kazı yapma gibi çeşitli görevleri yerine getirerek uygulamalı oyunlar oynuyor. Ebeveynler de çocuklarıyla birlikte bu aktivitelere katılarak keyifli vakit geçiriyor. Mini şantiye, özellikle çocuklar ve aileler tarafından yoğun ilgi görürken, ileri yaştaki vatandaşlar da iş makinesi kullanma özlemlerini giderme fırsatı buluyor.
Girişimci İsmail Hakkı Çoban, küçük yaşlardan beri süregelen iş makinesi merakını gidermek amacıyla bu alanı oluşturduğunu belirtti. Çoban, çocukların teknolojik aletlerden uzaklaşarak oyun oynadığını, ailelerin ve iş makinesi meraklılarının ise burada sosyalleşip eğlendiğini ifade etti. "Burada insanlar kaynaşıyor. Biri kepçe kullanıyor diğeri kamyon kullanıyor. Beraber oynayıp etkileşim kuruyorlar ama diğer türlü çocuk tablete gömülüp kalıyor, etkileşim kurduğu insanı göremiyor," diyen Çoban, 3 yaş üstü herkesi alana kabul ettiklerini söyledi. Çoban, ebeveynlerin de oyuna dahil olup keyifli anlar yaşadığını, alanın eğitici yönünün de aileler tarafından beğenildiğini ekledi.
Alana oyun oynamaya gelen 59 yaşındaki Hüseyin Çelik, küçük yaşlarda iş makinelerine olan ilgisini bu mini şantiyede giderdiğini dile getirdi. Emekli olduğunu belirten Çelik, "Geliyorum ve sürekli oynuyorum. Hoşuma gidiyor, hevesim de var. Büyük kepçe kullanamadım ancak bu küçüklerle hevesimizi giderebiliyoruz. Yaşım 60'a dayandı. Emekliyim, gelip burada eğleniyorum," şeklinde konuştu.
Oğlunu alana getiren Büşra Demir ise alanı sosyal medyadan gördüğünü ve çok beğendiğini söyledi. Çocuğunun telefon ve tabletten uzak kalarak burada keyifli vakit geçirdiğini belirten Demir, "Kapalı bir yerde olmaktansa böyle bir alana gelmesi daha uygun oluyor. Eskiden çocuklar kamyon ve kepçelerle oynarlardı. Burası o hissi yaratıyor," dedi. Çocukların bu tür aktivitelerle oyalandığında tablet ve telefonla vakit geçirmek istemediğini vurguladı.
Alana gelen 10 yaşındaki Ayşegül Azra da "Burası çok güzel. Herkes gelebilir, kalbim kıpır kıpır oluyor. Biraz zor ama güzel," diyerek deneyimini paylaştı.





