Malatya'nın Hekimhan ilçesinde hamile eşi Beste Kızılay'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Alican Kızılay'a Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Dava kapsamında yargılanan çocuk sanık A.K'ye ise 2 ay 20 gün hapis cezası verilirken, diğer 3 sanık beraat etti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Alican Kızılay, tutuksuz sanıklar D.K, N.K, çocuk sanıklar A.K. ile F.K, taraf avukatları, müştekiler ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında tutuklu sanık Alican Kızılay'ın "kadın eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 4 tutuksuz sanık hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Sanıklar ve avukatları ise suçlamaları reddederek olayın "taksirle öldürme" olarak değerlendirilmesini istedi. Beste Kızılay'ın ailesinin avukatları ise sanıkların "delil gizleme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarını işlediklerini belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Alican Kızılay'a ağırlaştırılmış müebbet, çocuk sanık A.K'ye 2 ay 20 gün hapis cezası verdi. Diğer sanıklar D.K, G.K. ile çocuk sanık F.K'nin ise beraatine hükmedildi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Beste Kızılay'ın ailesinin avukatı Gülsüm Eraslan Kalyoncu, "Bu dosyanın potansiyel sanıklara emsal olmasını umut ediyoruz. Hiç kimse kadına karşı şiddetin bu kadar kolay olacağını düşünmesin. Biz kadın cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz. Beste için adaletin yerini bulduğunu düşünüyoruz. Sanık eşin ailesinden delil gizleme ile ilgili cezalandırılanlar var. Bu konuda da mutluyuz, adalete güvenimiz ve inancımız tam." dedi.

Avukat Uğur Kalyoncu da adaletin tecelli ettiği kanaatinde olduklarını belirtti. Beste Kızılay'ın babası Ahmet Fuat Özhan, "Kızım çocuğunu kucağına alacakken ben bu ellerimle çocuğunu kızımın koynuna koyup toprağa verdim. Adalet çok şükür yerini buldu. İçimizdeki acı bitmez ama bir nebzede olsa rahatladık, ferahladık." diye konuştu. Annesi Gülay Özhan ise "Çok şükür kanımız yerde kalmadı. Allah herkesten razı olsun, bizi burada yalnız bırakmadılar." ifadelerini kullandı. Kız kardeşi Buse Özhan da "İstediğimiz gibi bir sonuç aldık, içimiz çok ferahlamasa da biraz olsun rahatladık." dedi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, geçen yıl 11 Nisan'da hamile karısı Beste Kızılay'ı tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Alican Kızılay hakkında "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yakınları 4 tutuksuz sanık hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçlarından 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.