İspanya Ligi'nde 31. haftanın derbisinde Barcelona, Espanyol'u konuk etti. Camp Nou'da oynanan mücadeleyi 2-1 kazanan Barcelona, liderliğini pekiştirdi.

Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri Ferran Torres (2) ve Lamine Yamal kaydetti. Espanyol'un tek golü Pol Lozano'dan geldi. Yamal, ilk iki gole de asist yaptı.

YAMAL TARİHE GEÇTİ

18 yaşındaki Lamine Yamal, La Liga'da 100 maça en erken çıkan futbolcu olarak tarihe geçti. Yamal, bu sezon ligde 27 maçta 15 gol ve 11 asistlik performans sergiledi.

PUAN FARKI 9 OLDU

Real Madrid'in Girona ile berabere kaldığı haftada üç puanı alan Barcelona, bitime 7 hafta kala puanını 79'a yükseltti ve en yakın rakibiyle arasındaki farkı 9'a çıkardı. Espanyol ise 38 puanda kaldı.

İspanya Ligi'nde gelecek hafta Barcelona, Celta Vigo'yu ağırlayacak. Espanyol ise Rayo Vallecano deplasmanına çıkacak.